МЕНЮ
КОШНИЦА

Домат Розово сърце - семена на популярният български сорт

Домат Розово сърце - семена на популярният български сорт - Домати семена с отлична цена: 2.90 лв.
Няма наличност
Домат Розово сърце - семена на популярният български сорт

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена
  • Норма за сеитба: За един декар се използват около 25 – 30 гр. семена.
  • Реколта: При добро отглеждане добивите могат да достигнат от 4,8 до 6,5 тона от дка.
  • Период на сеитба: Може да се отглеждат за средно ранно полско отглеждане. За полиетиленова оранжерия – 15 Януари – 25 Февруари. За отглеждане на открито – 25 април – 25 май
  • Период на разсаждане: След преминаване на опасността от падане на слани на открито от края на месец март до май.
  • Схема на отглеждане: Препоръчва се отглеждане на 6-8 съцветия. Сорта домати Розово сърце се отглежда колово, обикновено едноредово по схема 70-80/30-35 см или 90-100/25-30 см. За двуредово отглеждане схемите са: 80+40/30 см, 100+40/30 см. 
  • Вегетация: 120-127 дни.
  • Характеристики на плода: Домати Розово сърце имат сърцевидна форма и са с наситен розов цвят. Имат отличен вкус със сладък привкус. Едрината на плодовете е забелжителна – 300 – 350 гр. Без целулоза са, а кожицата е много нежна. Сухото вещество е около 5,2% (рефрактометрично). Има високо съдържание на захари.

Добавихме в нашия онлайн магазин за дома и градината семена на един отличен и добре познат сорт домати - Розово Сърце. Този сорт се характеризира с едри плодове и страхотни вкусови качества, а най-впечатляващата част (при него) са сърцевидните по форма плодове, откъдето идва и апетитното наименование. При нас ще откриете семената на висококачественият и високодобивен домат Розово Сърце

Апетитният розов домат е подходящ за средно ранно производство. При ранна сеитба, семенцата на сортовия домат се засяват в началото на годината, месеците Януари-Февруари, при среден посев - подходящият момент за сеитба е месец Март, а за късна сеитба - Април-Май. При ранен и среден посев, розовото сърце се засява на закрито, в оранжерии и/или парници, а готовият разсад се пикира на открито след края на месец Март, когато няма опасност от падане на слани. При късен посев, може да засеете семената на вкусните розови доматчета на открито. 

Произведеният от семената разсад се засява по следната схема: едноредово, на разстояние 80-120 см между редовете и 35-45 см едно от друго. Друга важна характеристика при този сортов домат, е че е индетерминантен, с други думи/или високостъблен. Необходимо за този вид е високата опорна конструкция  или отглеждане на колове. Подходящата сеитбена норма за производство на розовия домат е 25-30 грама семена на един декар площ. 

Розовият домат се характеризира със средно на височина, едро стъбло, от което се образуват полунаведени, светло зелени на цвят листенца, с тенденцията да се извиват към върха. Плодовете на сортовият домат са много едри, със средно тегло от около 300 до 550 грама.  Формата им е сърцевидна и наподобява силно сърце на бивол, от там идва и другото наименование, с което е познат доматът тип Биволско розово сърце. Плодът му е твърд, с нежна кожица и текстура, и е оцветен в блед нюанс на розовия цвят. Вътрешната част на сортовия домат е не по-малко забележима - много сочна и месеста и с отличен вкус, който може да опишем, като перфектната комбинация между леко сладък и леко кисел. Характерно за този сорт е и наситеният доматен аромат. 

Именно с отличния си вкус и апетитен аромат, този розов домат е любим за направата на сезонни летни салати, като шопска и овчарска салата, както и множество други, заради сполучливата му комбинация със сирене, босилек и лук. Розовото сърце се използва и за приготвяне на лютеница, кетчуп и други видове консерви, но като цяло домат розово сърце се цени много повече за прясна консумация. 

Предимството, което този сърцевиден домат притежава е високата му резистентност към вертицилийното увяхване. Заболяване при доматите, което води до увяхване на растението от основата до височината, което в крайна сметка води до необратим процес при вида. 

Може да поръчате още сега висококачествени семена на сортовия домат Розово сърце от нашия онлайн магазин. Отличен сорт, който е много популярен сред търговци и производители на домати, не само заради впечатляващите му външни характеристики и страхотен вкус, а и заради добрата трайност, която плодовете притежават след беритба. 

Доставяме българските семена на домат Розово сърце Пловдив, в Асеновград, Варна, Хасково, София и до други населени места в цяла България с куриерска фирма.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиВертицилиум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив