МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквички за пържене Изобилна - уникален български вкус и страхотен добив

Семена на тиквички за пържене Изобилна - уникален български вкус и страхотен добив - Тиквички семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на тиквички за пържене Изобилна - уникален български вкус и страхотен добив
1.89 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0071

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 30 - 40 бр. сортови семена на тиквички за пържене Изобилна  български има в една опаковка) и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 гр./дка.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: 20.04. – 30.04.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: В тунели с найлоново покритие, след това се оставят на открито. Оформят се вадички, в страни от стъблата, където се полива. Наторяването е препоръчително.
  • Вегетация: 55 дена.
  • Характеристики на плода: Цилиндрични по форма, с изтъняване към дръжките. Бледо бели с лек зелен оттенък, вътре са кремави и месести.

Онлайн магазинът semenata.bg ще Ви запознае със следващото попълнение на зеленчуковия си каталог. Става въпрос за семена на тиквички за пържене Изобилна. Любителите на българското зеленчукопроизводство ще се радват да разберат, че имаме това попълнение. Като един от силно популяризираните български сортове, Изобилната  тиквичка за пържене се характеризира със страхотните си качества.

Сортът е едногодишна, двусемеделна култура, от семейството Тиквови. Стеблата са пълзящи, а листата са видоизменени в мустачки.

За добри добиви и продукция е изключително важно качеството на семето. Предлаганото от semenata.bg семе е с доказани свойства, така че бъдете сигурни в  успешното отглеждане на желаните зеленчуци.

Тиквичките Изобилна се оформят в цилиндрични плодове, като леко се издължават към дръжките. По повърхността се усеща леко оребрение. Външната обвивка на плодовете е в бял цвят, със загатнат зеленикав оттенък. Вътрешната част е с месеста структура, на цвят е бледо-кремава.

Можете да обирате тиквичките, при достигане на 15 до 20 сантиметра големина. Самото отглеждане се осъществява в тунелни ограждения, оранжерийни постройки или на открити места.

Българските тиквички Изобилна бихте могли да консумирате в различни варианти – варени, пържени, изпечени. Добър вариант за приготвяне е във вид на задушени зеленчуци. Разбира се, съчетайте ги с други зеленчукови продукти. Така сготвени ще успеете да запазите повече полезни качества на тиквичките.

Плодовете на сорта са нискокалорични, което ги прави подходящ вариант за диети и хранителни режими.  

Дори и да сте начинаещи в гледането на зеленчуци, спокойно можете да изберете тиквичките, сортът се отглежда много лесно, не е претенциозен.

Няколко неща като насоки за всеки, който е решил да сее в градината си Изобилна.

Подберете земна площ, като предварително я обработете в дълбочина. Наторявайте задължително с подходящите смеси.

Вегетационният период на сорта продължава към 55 дена. През това време поливанията да са редовни, тогава е най-важно да имат достатъчно влага. Готовите тиквички обирайте 2 до 3 пъти в седмицата. Не чакайте да израснат повече от 15 – 20 сантиметра. Израствайки, зеленчуците намалят качествата си. Когато не обирате застаряващите тиквички, младите няма да се развиват правилно и също ще бъдат лоши по качество. 

За засяване на декар място, подсигурете от 250 до 450 гр. семена на тиквички за пържене Изобилни. Засявайте семето за пролетни добиви – 20.04. до 30.04.

Засяването на семето се осъществява в редове, като се спазва следното – от ред до ред се оставят по 90 см, от растение до следващо – 50 сантиметра. Оставяйки разстоянията, растенията имат достатъчно място за развиване. Като дълбочинност за семето, поставяйте в земята на 5 до 6 сантиметра.

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаБял, Зелен, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив