МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на люти чушки за саксии - Оранета пипер оранжев

Семена на люти чушки за саксии - Оранета пипер оранжев
Няма наличност
Семена на люти чушки за саксии - Оранета пипер оранжев

Опции

Купи
  • Разфасовка: Семена на люти чушки за саксии Оранета пипер се предлагат в опаковка с разфасовка от 0,25 грама. Обикновено в 1 гр. се съдържат 130 - 150 бр. семена.
  • Норма за сеитба: 150 - 200 гр. за декар
  • Период на сеитба: Тази люта пиперка се характеризира с ранно зреене. Благоприятен е периодът на сеитба от февруари до април. 
  • Реколта: Оранета оранжев декоративен пипер притежава компактно растение, което достига височина от 20 до 30 см. Образува страхотни малки плодове, с триъгълна форма, портокалово оранжев цвят и много лют вкус. Периодът на реколта на лютите саксийни чушки е от юни до октомври. 
  • Характеристика на плода: Пипер Оранета е отличен сорт зеленчук, подходящ за отглеждане в саксия. Притежава малки и къси пиперки, с триъгълна форма. При достигане на пълна зрялост, чушлетата се оцветяват в красиво портокалово оранжево, а вкусът им става доста лют. С неустоимия си вкус, апетитен цвят и страхотен вид, лютите чушки за саксии Оранжев пипер са предназначени за прясна консумация, за сушене и за консервиране. Чушлетата са изправено растящи, в техническа зрялост са зелени, а в ботаническа добиват портокалово оранжев цвят.

Онлайн магазинът за дома и градината Семената Шоп с голямо удоволствие иска да представи на своите клиенти страхотен сорт лют пипер, предназначен за отглеждане в саксия – Оранета. Може да намерите семената на оранжевата пиперка, налични в онлайн магазина и да ги поръчате на адрес в България или до офис на Еконт Експрес. 

Лютите чушки за саксии Оранета оранжев пипер са ранен лют сорт със страхотни характеристики. От семената ще получите компактно растение, което образува отлични дребни плодове. Пиперките са малки, къси, с триъгълна форма и насочени нагоре. При достигане на зрялост, цветът им става портокалово оранжев, а вкусът – много лют. Тези характеристики правят сорта и доста атрактивен, като не рядко се използва за декорация и дизайн на домове и офиси.

Чушките люти за саксия Оранета пипер са директен сорт, който се размножава чрез семена и предварително подготвяне на разсад. Подходящият период на сеитба е от месец февруари до месец април, а на открити площи след преминаване на сланите. Този пипер може да расте без опорна конструкция. Най-добрата новина за всички любители на балконските люти чушленца, е че са подходящи за саксийно отглеждане. Перфектното място, на което може да отглеждате малките люти чушлета е в сандъче на вашата тераса и балкон. 

По време на своята вегетация, оранжевите апетитни люти чушки за саксия се нуждаят от слънчева светлина, топлина и умерено поливане. Оранета пипер е плодороден сорт, който дава много добра реколта от страхотни малки, но много люти чушлета. Растението цъфти и образува плодовете си в периода юни – октомври. 

Лютите, апетитно оранжеви чушлета са перфектни за прясна консумация, консервиране и за изсушаване. Консумацията на люти пиперки носи много благоденствия върху тялото.

Интересен факт е, че при консумиране, парливите чушлета предизвикват отделяне на ендорфин, познат и като хормон на щастието. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Оранжев, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив