МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер за саксия сладък Поупила - вкусен за салата и приготвяне на ястия

Семена на пипер за саксия сладък Поупила - вкусен за салата и приготвяне на ястия
Семена на пипер за саксия сладък Поупила - вкусен за салата и приготвяне на ястия

Опции

Купи
  • Разфасовка: Можете да откриете висококачествените семена на пипер за саксия сладък Поупила в специализиран онлайн магазин Семената Шоп, в разфасовка от 0,25 грама. В един грам има около 130 - 150 бр. семена
  • Норма за сеитба: 150 гр. - 200 гр. за един декар.
  • Период на сеитба: Тази селекция семенца за отглеждане в сандъчета и саксии на пипер Поупила може да засеете от месец февруари до месец април. Размножава се от разсад. Може да отглеждате тези сладки пиперки на открито (когато времето позволява и няма опасност от слани) и в саксии, без необходимост от опорна конструкция. 
  • Реколта: Сладките вкусни чушлета Поупила се характеризират с много добра продуктивност. Дават своята реколта в периода юни – октомври.
  • Характеристика на плода: Поупила е сорт сладки червени чушлета за саксия. Сладкият пипер дава реколта от малки чушлета, обагрени в светло жълто в техническа зрялост до достигане на светло червен цвят в ботаническа зрялост. Освен отличен вид и вкус, чушлетата са много апетитни, къси и изправени, с тясна триъгълна форма и сладък вкус.

Добавихме към селекцията ни от висококачествени продукти едно ново попълнение – семена на сладкия ранен пипер Поупила. Директен сорт с отлични плодове, който е подходящ за отглеждане в саксии.

Поупила е с период на сеитба от началото на месец февруари до април. Характеризира се с отлична реколта от малки червени на цвят пиперки. Най-типичното за този сорт пипери са интересната триъгълна форма на чушлетата и техният сладък вкус. 

Отгледайте ги чрез предварително подготвен разсад в специална почва за разсад, като сорта безпроблемно може да отглеждате в по-големи сандъчета за цветя, саксии или кашпи.
Сладкият пипер Поупила се смята за сравнително непретенциозен сорт. Предпочита редовното, но умерено поливане и има необходимост от достатъчно слънчева светлина.

Вирее прекрасно на топло време и не обича ниските температури. 

Вкусните сладки пиперки дават своята реколта и са готови за беритба от юни до октомври, като този период варира, в зависимост от сеитбата на чушлетата. 

Сладкият саксиен пипер Поупила е сорт, който впечатлява с отлични на вид плодове, които се ценят високо при приготвяне на салати, различни готвени ястия, както и за консервиране.

Малко информация за сладките чушлета: Освен изключително вкусни, чушките са и отличен източник на множество витамини и минерали. Пиперките се характеризират с високо съдържание на витамин C, като червените и жълтите сладки чушлета са снабдени с от три до четири пъти от необходимата дневна доза витамин C. Този сладък зеленчук е източник и на други витамини и минерали - витамин B6, калий, голат, бета-каротин и множество фибри. 

Чушките са подходящи за консумация, както сурови, така и готвени. Могат да бъдат запечени, задушени, пържени и мариновани. Вкусът на сладките пиперки се усеща особено добре, когато са печени или мариновани. Подходящи за приготвяне на салати, супи, зеленчукови и месни ястия. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Оранжев, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив