МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на градински Грах Скинадо

Семена на градински Грах Скинадо - Грах семена с отлична цена: 2.40 лв.
Семена на градински Грах Скинадо

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 100 гр., 200 гр., 500 гр. и 1 кг
  • Норма за сеитба: За 1 декар - 20-25 килограма.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Засейте семена на ранен грах градински Скинадо в периода от средата на октомври до средата на ноември при предзимна сеитба, от края на февруари до средата на март при пролетно.
  • Период на разсаждане: Сее се директно безразсадно. Октомври - ноември или феврури-март.
  • Схема на отглеждане: Сее се в обработени почви на 6-7 сантиметра при предзимното и на 3-5 сантиметра при пролетно сеене.
  • Вегетация: От 45 до 50 дни.
  • Характеристики на плода: Прави прави или леко извити зелени чушки, които при узляване пожълтяват, а в тях има 6-7 зърна.

Електронен магазин Семената Шоп предлага семена на грах градински Скинадо. Това едногодишно  тревисто растение се отглежда като пролетна култура у нас, която може да се засее предзимно или рано на пролет.

Като всички бобови култури и гадинският грах Скинадо е богат на белтъчини и протеини, които го правят силна храна, заместител на месото, особено подходяща за диетични режими.  Отглежда се на почти всички типове почва, които не са тежки, а притежават добри дренажни свойства и са богати на хранителни вещества – черноземни, наносни, сиви горски и др.

Характерно за грахът Скинадо е, че неговите плодове са със страхотни вкусови качества и са подходящи за прясна консумация и за консервиране. Растението достига височина около 90 см и има храстовиден хабитус.

Плодът на граха е чушка, която в началото е зелена на цвят и след узряването й пожълтява. Семената, които са в нея, около 10-16 на брой, са с овална форма и зелени на цвят. Големината им може да е различна в зависимост от почвените и климатични условия, при които се отглеждат растенията.

От голямо значение са също и агротехническите грижи, които се полагат по време на вегетацията. Към тях се включват редното окопаване, напояване, наторяване с био тор за зеленчуци и борбата с болести и неприятели. Установено е, че наторяването с фосфорни торове може да доведе до значително увеличаване на добивите.  

Освен окопаването, използването на хербициди помага също така за борбата с плевелите. Пръскането с инсектициди е препоръчително по време на вегетацията, за да се предотврати появата на граховия зърнояд, чиито ларви могат да се развият и повредят вътрешността на зърната.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Октомври, Ноември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив