МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на корнишони Малки от Париж - Вилморин

Семена на корнишони Малки от Париж - Вилморин - Корнишони семена с отлична цена: 3.09 лв.
Семена на корнишони Малки от Париж - Вилморин
3.69 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V711

Опции

Купи
  • Разфасовка: Семена на корнишони малки от Париж се предлагат в разфасовка от 10 бр. семена. 
  • Норма за сеитба: Засейте около 400 - 450 гр. семе на един дка или 4 - 4,5 гр. семена на 10 кв.м. 
  • Период на сеитба: При отглеждане на малкия сорт корнишони е добре да подготвите предварително разсад в саксии за разсад работни или тавички. Семената засейте през март - юни. Сорта малки корнишонки парижки се цени за отглеждане както на открито, така и на закрито в оранжерии от полиетилен или стъкло.
  • Реколта: „Париж“ образува превъзходно растение, което образува малки и вкусни корнишончетата, които не рядко се обират по-малки (преди достигане на оптимални размери) с цел производство на бейби корнишони. Растението цъфти в периода юни - октомври. 
  • Характеристика на плода: Сортът корнишони малки от Париж са краставичкли със страхотен вид и вкус. Плодовете са малки по размер, с цилиндрична форма и с по-малко брадавички. Светлозелени на цвят, тези корнишончета са крехки и освежаващи. Перфектен сорт за консервиране и идеален за прясна консумация - за приготвяне на салати, дресинги и различни видове ястия.

Едно от актуалните предложения, които може да намерите в онлайн платформата ни Семената шоп са оригинални семена на корнишони малки от Париж, предоставени ни от известния производител и доставчик Вилморин.

Корнишоните Париж се характеризират с малки по размер плодове, обагрени в приятен светлозелен цвят. Формата им е цилиндрична, а по външната им част има изразени малко бодлички. Освен с апетитен вид, този сорт е снабден и с изключително приятен вкус. Не е изненада, че всъщност този вид малки корнишони са идеален избор за консервиране и много предпочитани за производство на бейби корнишони. 

Благоприятното време за засяване на семена от малките корнишони Парижки е периода март - април. Препоръчително е предварително да подготвите разсад от сорта в кофички работни за разсад или специлни тавички. Растението цъфти през периода юни - октомври, като достига височина до 200 см. Отглежда се на опорна конструкция, като по време на своят растеж и цъфтеж, има нужда от редовно и обилно поливане, както и достатъчно слънчева светлина. Особено добри резултати дава при отглеждане с помощта на мрежа за корнишони.

Освен идеален сорт за консервиране, тези корнишончета са изключително предпочитани и за прясна консумация. С апетитния си вид и приятен вкус, могат да задоволят вкуса на всички любители на този зеленчук. 

Като едно прекрасно допълнение, прилагаме лесна рецепта за консервиране на корнишони за получаване на вкусни мариновани краставички:

Ще имате нужда от приблизително 4 кг вкусни и пресни корнишони, 1.5 л оцет, 140 - 150 грама бяла захар, 200 гр. йодирана сол фино смляна, 500 гр. кромид лук, 1 главичка стар чесън, 10 бр. цветове от от копър, 20 гр. синапено семе, черен пипер на зърна едно - две пакетчета, бахар на зърна, и разбира се подходящ съд и чисти буркани с подходящи размери.

Корнишончетата се измиват добре и се накисват в студена вода за около 2 часа. Лукът се почиства, измива и се реже на малки кръгчета с дебелина около 2-3 мм. Отделят се цветниците от стъблото на копъра и се измиват. В избраният от вас съд се налива приблизително около 3 литра вода, в която се поставят дръжките от копъра, захарта и солта.Тази създадена смес трябва да се свари за около 5 мин, докато се разтворят добре захарта и солта. След като сместа се свари, се добавя оцетът и се разбърква.  

В предварително подготвените бурканчета се нареждат по 2-3 кръгчета лук, 1 цветник от копър, 2-3 зърна бахар, 4-5 зърна черен пипер и 10-15 семена синап. Корнишончетата се подреждат плътно вертикално в бурканите на един или два реда и се добавя вече приготвената смес. Бурканите се затварят и стерилизират за 5-10 минути, внимавайте да не преварите бурканите, защото краставичките омекват не са хрупкави. 

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив