МЕНЮ
КОШНИЦА

Луксозна Голф тревна смеска със супер фини листа

Луксозна Голф тревна смеска със супер фини листа - Тревни смески за слънце и суша с отлична цена: 16.20 лв.
Луксозна Голф тревна смеска със супер фини листа
18.70 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSF0022

Опции

Купи
 • Разфасовка: 800 гр.
 • Норма за сеитба: За затревяване на до 35 квадратни метра са нужни около 800 грама семена.
 • Издръжливост на газене: Изключително висока.
 • Осветеност на терена: Расте добре и на силно слънчеви места и на такива с по-ниска честота на осветеност, като нормата е да има 6-7 часа на ден пряко слънцегреене.
 • Необходимост от поливане: Редовно и умерено, с норма 5 - 15 литра на квадрат в зависимост от метеорологичните условия.
 • Особености при косене: За пръв път се коси при височина около 6 сантиметра, след това ежеседмично. Оптимално се препоръчва косенето да се извършва на 5 дни, но може и на 7 дни. Понася ниско и високо косене от 1 см до 4 - 5 см.
 • Почвени условия: Обича песъклива почва, добре дренирана.
 • Устойчивост при ниски температури: Много добра. Вечнозелена смеска.
 • Характеристики на листата: Изключително фини, елегантни, меки на допир. Същевременно изключително устойчиви на износване.
 • Подходящи торове: Тори се регулярно, за да се поддържат най-добрите и качества. Препоръчва се професионална тор за райграс.
 • Период на сеитба: От края на март до юни, както и през септември - октомври.
 • Дълбочина на сеитба: В песъклива почва се сее до 2 сантиметра, в глинеста и подобните и от 0,5 до 1,5 сантиметра.
 • Температура на почвата при сеитба: Сее се при 15-25 градуса, в никакъв случай под 5 градуса по Целзий.
 • Период за покълване: Една до две седмици.

Онлайн магазин semenata.bg представя за своите клиенти луксозна тревна смеска тип Голф. Едно страхотно предложение за ценителите на красотата и за тези, които винаги искат повече.

Нашите специалисти безпрекословно ще Ви препоръчат тази специална селекция от тревни сортове, чието високо качество, големи достойнства и широко разпространение са я превърнали в една от най-търсените сред потребителите. Достойнствата на Голф тревната смеска са заложени в самата и природа. Тя оформя мощен тревен килим при добра поддръжка, образува изключително издържлива, гъста и ефектна като визия тревна площ, чийто цвят не можете да сбъркате никога.

Тревните чимове, макар да са изградени от изключтелно фини листа, имат висока издържливост на натиск, на утъпкване и на пряко слънчево греене. Специалната трева тип Голф Агростис е добре приспособима, но иска добри грижи и внимание. Има луксозен вид след затревяване на третираните пространства, и притежава висока дълговечност ако за нея се полагат необходимите грижи.

Всичко това прави тази уникална селекция на луксозната голф смеска подходящ избор за множество голф игрища в страната, като тези около София, Каварна, Варна и много други места. Тревната смеска обаче се използва широко и в затревяването и на други площи, които не са свързани пряко с голфа. Тя покрива множество площи и терени по всевъзможни спортни и тренировъчни терени и игрища, тенис кортове на трева, цели стадиони, хиподруми, игрища за голф на трева, ръгби и футбол.

Заради качествата си, специалната тревна смеска Голф е търсена и за затревяване на паркове, градини, морави, тъй като съчетава по възможно най-добрия начин ефектно наситено зелено покритие и издържливост при екстремни условия като засушаване или висока степен на утъпкване при по-масовото посещение от страна на хора, домашни животни и др.

Поддържането на затревените с тази тревна смес площи не е сложно и е по силите на всеки опитен градинар. Засява се в удобно време напролет и наесен, като за това не се иска огромно количество семена, полива се лесно и с неголям дебит, коси се редовно и се препоръчва, редовно наторяване.

Съдържание:

15 % Festuca rubra comm

15 % Festuca rubra comm

10 % Festuca rubra tryhophylla

10 % Festuca rubra tryhophylla

5 % Lolium perenne

10 % Lolium perenne

15 % Poa pratensis

15 % Poa pratensis

5 % Agrostis stolonifera

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив