>
Menu
Your Cart

Професионален термометър спиртомер

Професионален термометър спиртомер
Професионален термометър спиртомер
39.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0065

С помощта на спиртомерът, може да се установи обемното-процентното съдържание на етилов алкохол /бялата скала 0-100%/. (Чрез червената скала може да се измери процентното съдържание на алкохол в мерната единица Cartier).

Измерването трябва да се извърши в плоско дънен стъклен съд с достатъчна дълбочина така, че спиртомера да плува свободно.

За целта, бавно поставете спиртомерът в течността, докато се постигне равновесие на масата на стъкленото тяло по отношение на масата на изместената течност. 

Отчитането на резултата е знака, който се намира на нивото на течността. За да се постигне това, поставете спиртомера на нивото на очите и отчетете в пресечната точка между нивото на течността и спиртомера съдържанието на етилов алкохол от скалата. 

Много е важно спиртомера потопен в течността, която ще се измерва да бъде абсолютно чист и сух за да се постигне прецизно измерване.

Точноста на измерване зависи от температурата на измерваната течност. Този спиртомер е калибриран за точно измерване при температурата на измерваната течност 20 °С. Всяко значително отклонение от температурата, ще доведе до грешен резултат. В този случай показанието трябва дабъде компенсирано, като корекция на стойността. До скалата на термометъра има показания за компенсация на алкохолния градус. 

Размери: Ø17х300мм.

Write a review

Please login or register to review