МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Български Ратунд

Семена на пипер Български Ратунд
Семена на пипер Български Ратунд
1.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0035

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на сладки камби Български Ратунд се предлагат в разфасовки 2 гр. (240 - 300 бр. семена)
  • Норма за сеитба: При ранно производство, нормата за сеитба е от 150 до 180 грама семенца на камби Български Ратунд на един декар земеделска земя, а при средно и късно производство, тази норма е от 180 до 200 грама семенца. В 1 грам от семенцата на пипери се съдържат 120 - 150 зърна. Масата на хиляда семена е 7 - 9,5г.
  • Реколта: 
  • Период на сеитба: Периодът на сеитба при ранно производство на пиперките е от 1 до 15 февруари, за средно отглеждане – от 1 до 20 март, а за късно производство – от 1 до 15 април.
  • Период на разсаждане:
  • Схема на отглеждане:  Пипер Български Ратунд е подходящ за отглеждане както на открито, така и за закрито. При по-едрите плодчета е характерно отглеждането на конструкция. 
  • Вегетация: Вегетационният период на растенията е времето от поникването на техните семенца до тяхната беритба. Вегетационният период на камбите продължава от 110 до 140 дена.  За най-високо и качествено производство на семенцата е препоръчително по време на тяхната вегетация, сортът да се отглежда с разстояние 20-25 см между растенията и 50-60 см между редовете.
  • Характеристика на плода: Български Ратунд е сорт, който ражда кръгли плодчета, с от тъмно зелени до тъмно червени на цвят камби. Вкусът им е сладък, а консистенцията месеста. Плодчетата са оребрени и едри – средната им големина варира от 130 до 160 грама. 

 

Добавихме към градинарски онлайн магазин поредния качествен и страхотен продукт на Геосемселект сладки камби Български Ратунд. Камбите Български Ратунд са едри пиперки, със кръгли плодчета, които имат средно тегло от 130 до 160 грама. Цветовете им варират от тъмно зелено до тъмно червено. 

Плодчетата са месести, висящи и леко оребрени. Впечатляват със страхотни вкусови качества.

Български Ратунд е вид камба, който има благоприятно отглеждане както на открито, така и на закрито. Това означава, че може да засявате семенцата си както на полето, така и в оранжерии. По-едрите пиперки имат нужда от колово отглеждане. 

Най-подходящите температури за покълване на семенцата и тяхното развитие са от 18°С до 32°С. При посеви на средна температура - 12°С, семенцата изникват за 56 дни, а при 22°С, времето, за което поникват е 22 дни.

Вкусните камби са изключително подходящи за свежа консумация и преработка. Това ги прави перфектен избор за мариноване и консервиране. Може да консервирате камбите самостоятелно или в комбинация с други вкусни и много полезни зеленчуци. Със сладките камби Български Ратунд може да си направите много вкусна и любима зимна туршия.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен, Кафяв, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив