МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на едри домати Розово сърце от Флориян

Семена на едри домати Розово сърце от Флориян
Семена на едри домати Розово сърце от Флориян
2.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSF1028

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 30 бр. семена или 0,2 гр - около 60 - 70 бр. семена на едри домати Розово сърце се съдържат в опаковка.
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за 1 декар.
  • Реколта: 4,8 до 6,5 тона от дка.
  • Период на сеитба: От 15 януари до 25 февруари (за отглеждане на закрито)
  • Период на разсаждане: От края на месец март до май.
  • Схема на отглеждане: Колово, като може да се отглежда едноредово 70-80/30-35 см, 90-100/25-30 см или двуредово 80+40/30 см, 100+40/30 см. Препоръчва се да се остави на 6-8 съцветия.
  • Вегетация: От 120 до 127 дни.
  • Характеристики на плода: Едър розов плод (300 - 350 гр.) с наситен вкус и сърцевидна форма. Отлични вкусови качества и изключително приятен аромат. Няма целулоза, а кожицата е много нежна, има високо съдържание на захари, а сухото вещество е около 5,2% (рефрактометрично).

Качествените селектирани семена на едри домати Розово сърце са част от богатия каталог на Семената.Шоп, който винаги е на вниманието на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Този едър сорт домат ще Ви смае с размери. Плодовете му са изключително едри и достигат от 300 до 500 грама тегло, цветът им е наситено розов, а формата им е сърцевидна.

Сортът розови домати Гигант притежава невероятни вкусови качества и аромат. Големината им, цветът, вкусът и аромата са ценени от мнозина в нашата страна. Освен това масово се отглежда от зеленчукопроизводителите у нас, в частните стопанства и за нуждите на консервирането, търговията, вноса и износа, за ползване в заведенията за обществено хранене и др.

Голям плюс на доматите от този изключителен сорт е и фактът, че те имат голяма трайност, удобни са за съхранение и транспортиране.

Доматите едри от сорта Сърце розово широко се използват за консумация в прясно и свежо състояние във вид на салати, украси за ястия или гарнитури. Те неизменно присъстват на трапезата както у дома, така и в много ресторанти у нас. В консервната ни промишленост се използват за направата на лютеници, кетчупи, пюрета, доматени сокове, консерви с нарязани домати, белени или небелени домати.

Богатият опит на специалистите от екипа на градинарски център semenata.bg сочи, че този сорт едри домати е предпочитан от земеделските производители и заради високите добиви, които дава растението, тъй като то израства високо и се отрупва с вкусен плод.

Едрите доматки Розово сърце са високо устойчиви на редица вредители и заболявания по доматите. За засяването на един декар да се използват от 25 до 30 грама сортови семена на едрите домати Розови сърца на Флориян.

Ранният посев се извършва през януари-февруари, средният - през месец март, а късният посев през месец април и месец май.

Засажда се се колово и редово, като разстоянието между редовете трябва да бъде 80-120 сантиметра от ред до ред, а от растение до растение разстоянието варира между 35 и 45 сантиметра, за да се подсигурят оптимални условия за израстване и развитие.

Периодът му на вегетация варира от 120 до 127 дни.

В 1 грам има от 250 до 350 броя семенца.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиВертицилиум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив