МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Кампсис (Тромпетно цвете, Текома Радиканс)

Семена на Кампсис (Тромпетно цвете, Текома Радиканс) - Семена на дървета и храсти с отлична цена: 3.69 лв.
Семена на Кампсис (Тромпетно цвете, Текома Радиканс)
3.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0P294

Опции

Купи

Кампсисът е лиановидно растение, което произхожда Северна Америка (САЩ) и е от семейство Бигнониеви (Bignoniaceae). На височина може да достигне 10-12м, а в някой случай до 20м. Кампсисът пуска множество въздушни коренчета, които спомагат за неговото захващане. Листата са нечифтоперести, сложно състоящи се от 9 до 11 листчета с овално-яйцевидна форма, назъбени по периферията. Текомата, още както е известна цъфти, от юни до септември с едри тръбести цветове събрани в грозд и оранжево-червеникаво оцветяване. Цветовете са богати на нектар и привличат насекомите, медоносните пчели. В края на активния сезон, след опрашването и прецъфтяването се формират дълги плодни шушулки с дължина около 15-20см. В плодните шушулки се съхраняват семена, които са плоски с по едно крилце (тънка ципа) във всеки край.

Камписът обича да е на добре осветено място и защитено от въздушни течения места. През активния период на растеж и развитие, растението се полива обилно, но да не се допуска задържане на вода. В противен случай, в кореновата система се появяват гъбични болести и растението загива. Не е много взискателен към почвата, но при бедна на хранителни вещества Кампсисът не показва пълния си блясък. Затова можете да го подхранвате веднъж на 2 седмици с течна тор. Кампсис расте изключително бързо и можете да го оформяте в желаните от вас размери, като редовно го подрязвате. Също така растението пуска множество издънки, които или ги отрязвате, за да не се развиват повече, или можете да ги извадите и засадите на друго място.

Подходящ е за засаждане до перголи, тераси и огради. Семената стратифицираме преди засяването в течение на 30 дни, при температура 5 градуса.

Разфасовка: 0,3 гр.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев, Червен цвят, Смесени цветове
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив