МЕНЮ
КОШНИЦА

Висококачествена тревна смеска за спортни терени за гъст тревен чим Sport Extra

Висококачествена тревна смеска за спортни терени за гъст тревен чим Sport Extra - Тревни смески Спорт с отлична цена: 17.10 лв.
Висококачествена тревна смеска за спортни терени за гъст тревен чим Sport Extra
17.10 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSF0059

Опции

Купи
 • Разфасовка: 1 кг
 • Норма за сеитба: За 40 квадратни метра - 1 килограм.
 • Издръжливост на газене: Висока издържливост.
 • Осветеност на терена: За слънчеви места, добре понася и частично засенчване в малка част от деня. Осигурете поне 6 часа слънчево греене дневно.
 • Необходимост от поливане: Регулярно поливане сутрин и вечер с по 5-15 литра на квадратен метър за денонощие. Нормата зависи от почвата, сезона и микроклимата на мястото.
 • Особености при косене: Първото косене става при височина над 5 сантиметра, след това се коси всяка седмица. Понася ниско косене, като може да бъде поддържана тревната площ на височина от 3 до 5 см височина на тревостоя.
 • Почвени условия: Песъклива почва, понася и леко глинести, както и по-бедни при регулярно наторяване.
 • Устойчивост при ниски температури: Изключително висока.
 • Характеристики на листата: Жилави и фини листа, много елегантни и много меки на допир.
 • Подходящи торове: Редовно торене с торове за райграс с дълго действие.
 • Период на сеитба: От края на март до юни, а през есенния сезон може да засявате в периода септември - октомври (дори до ноември при по-мека есен).
 • Дълбочина на сеитба: На 2 сантиметра за песъклива почва и при 0,5-1,5 сантиметра при глинеста или сродна почва.
 • Температура на почвата при сеитба: При 15-25 градуса, в никакъв случай под 5 градуса по Целзий.
 • Период за покълване: 7 - 14 дни.

Sport Extra влиза в богатия асортимент на нашия Онлайн магазин semenata.bg, където се нарежда сред най-добрите специални тревни смески за спортни терени и площи с голяма натовареност

Специализираната италианска тревна смеска за спорт е уникален райграс, разработен специално за затревяването на спорни терени и игрища. Във формулата му влизат добре изпипани от специалистите в бранша микс от сортове треви със свръх високо качество. Те са силно издържливи при голямо натоварване, утъпкване и газене, като въпреки това запазват своите силно декоративни и естетически качества, имат изключителна мекота на листата при допир, а не на последно място е и много добрата регенеративна способност.

Терените, затревени със Sport Extra, са атрактивни като визия и като функционалност. Тази тревна смеска образува невероятно равномерна, гъста и плътна тревна покривка с наситен зелен оттенък и издържа на невероятни натоварвания, характерни за спортните занимания на открито.

Специализираната спортна тревна смес е характерна още с това, че макар тревата, израсла от нея да има много фини и наглед крехки листенца, те са силно жилави и издържат на голям натиск и износване. Стадионите и игрищата, затревени със Sport Extra, са ставали свидетели на не един и два епични спортни сблъсъци с участието на много спортисти, но винаги са излизали с чест от двубоя и отново са били жизнени, наситено зелени и готови да приемат с достойнство следващото спортно събитие. Това се дължи до огромна степен на възможностите за регенерация и възстановяване след всяко тежко натоварване, които им позволяват да издържат на огромни степени на утъпкване и газене и да регенерират до първонаналния си вид за няколко седмици (в зависимост от повредата).

Специалистите на Онлайн магазин semenata.bg винаги са съветвали клиентите си, че италианската тревна смеска за спортни терени е идеалната за затревяването именно на всеки вид и род спортни съоръжения на открито - футболни и бейсболни терени, игрища за хокей на трева или на иначе слабо познатите у нас ръгби и крикет, волейбол, баскетбол, тенис. С тази тревна смеска от Италия у нас се затревяват още много спортни площадки, детски площадки, тренировъчни терени и други терени за активно професионално и любителско спортуване.

Заради луксозния си външен вид тревните смески за спортни терени Sport Extra се използват в озеленяването и за затревяване на други площи. Те са подходящи за перфектното озеленяване на всеки двор или градина, за паркове, декоративни алеи и зелени площи около болници, хипермаркети, бензиностанции, на извънградски къщи и вили, ваканционни имоти, хотели и хотелски комплекси, край басейна или под верандата у дома, за зимна или покривна градина, край училища и детски градини, в курортни комплекси и къщи за гости.

Съдържание:

Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea) – 60%
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 25%
Ливадна метлица (Poa pratensis) – 10%
Червена власатка (Festuca rubra) – 5%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив