МЕНЮ
КОШНИЦА

Японска - тревна смеска с цветя Prao Gapanese представена от Севън Сийдс

Японска тревна смеска с цветя Prao Gapanese представена от Севън Сийдс
Японска - тревна смеска с цветя Prao Gapanese представена от Севън Сийдс
31.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SF11853

Опции

Купи

Семена на Японска тревна смеска с цветя Prao Gapanese са страхотен избор за всяко слънчево място в градината, двора и т. н., което не е подложено на утъпкване и се нуждае от лесно решение за затревяване, с рядка нужда от косене. 

Уникалният микс от растения включва няколко вида житни треви с деликатна структура и висок декоративен ефект и комбинация от 8 нискостеблени цветя в различни цветове. Красотата на тревния килим декориран с пъстри цветя не може да се опише с думи. Затова си заслужава да се убедите сами в качествата на Японски тревни смеси с цветя, представени от Севън Сийдс. 

Сеитба на семената и условия на отглеждане

Пролетното засяване на тревната смеска с цветя Японска може да се извърши при стабилно покачване на температурите над 10 С градуса. Оптималните температури са в диапазона 15 – 24 градуса. 
Важен съвет за успешно есенно засяване на семената на Японска тревна смеска с цветята е да го извършите в края на есента, когато температурите са ниски – Октомври – Ноември. Целта на забавянето е да се предотврати покълване на цветята, които ако покълнат и не се развитят добре няма да издържат на зимните условия. Семената презимуват без проблем и започват развитие през пролетта.

След пълното израстване на растенията те придобиват устойчивост на ниски температури. 

Тревният килим, изграден от Японската тревна смеска с цветя оцелява на студените зими в България и запазва зеленината си. Цветята в микса често умират при застудяване, но благодарение на самозасяване на семената, те се появяват при затопляне на времето. По този начин тревните площи придобиват различен вид и красота всяка година. 

Тревната смеска с цветята Японска предпочита по-плодородните почви, които имат отличен дренаж. Семената се разпръскват върху предварително обработени площи, като първо се разпръскват семената на райграса, а след това на цвятата (в кутията цветните семена са в отделна опаковка). Вкопават се, покриват се с около 1 см слой пръст и се валират. Покълването отнема около 14 дни. 

Откъм оптимални условия за светлина трябва да осигурите много слънце за затревените площи. Желателно е да изберете терен, който получава пряка слънчева светлина почти през целия ден. Възможно е да се постигнат красиви резултати и при засяване на частична сянка, но слънчевите часове не бива да бъдат под 6 - 7 часа дневно. 

Японска тревна смеска с цветя се нуждае от редовно умерено поливане. Осигуряването на оптимална влага е особено важно в началото след засяване на семената и по време на най-интензивния растеж на растенията, както и в летните горещини. Почвата трябва да се поддържа влажна, но не подгизнала, за да се постигне желаният гъст зелен килим обагрен с цветя. 

Тревните площи засяти с Японска тревна смеска с цветя имат слаба устойчивост на газене. Желателно е да предвидите затревяване на места с този микс, които са предназначени за декорация вместо за използване и газене. 

Освен красотата и уникалния вид на тревните килими, Японската с цветя тревна смеска има друго голямо предимство за градинарите и озеленителите – лесна поддръжка откъм нужда от косене. Терените засети с тази тревна смес с цветя обикновено се нуждаят от косене около 1 път месечно или по-рядко, за да не се нарушава драстично цътежа на цветята.

Най-подходящите торове за подхранване на тревните настилки са комбинираните торове с продължително действие

Сеитбената норма за Японска тревна смеска с красиви цветя е 1 кг за 40 кв. м. терен. 

Тревните смески с цветя от този тип създават уникален облик на поляна с полски цветя с естествена красота, която може да постигнете в собствената си градина още през предстоящия градински сезон.

Съдържание:
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 40%
Червена власатка (Festuca rubra sp.) – 20%
Червена власатка (Festuca rubra sp.) – 20%
Ливадна метлица (Poa pratensis sp.) – 10 % 
Ливадна метлица (Poa pratensis sp.) – 10 %

Цветя в микса:
Алисум, Ниски Астри, Конволвулус, Ешолция, Годеция, Ливадна маргарита, Нигела, Невен.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеНиска
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив