МЕНЮ
КОШНИЦА

Шарен патладжан семена от сорт Тсаконики представен от Севън сийдс ООД

Шарен патладжан семена от сорт Тсаконики представен от Севън сийдс ООД
Шарен патладжан семена от сорт Тсаконики представен от Севън сийдс ООД
1.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL162

Опции

Купи

Шарен патладжан Тсаконики има атрактивен външен вид и прекрасен автентичен вкус. В „Севън Сийдс“ ООД окуражаваме всеки, който обича този вид зеленчук да добави в градината си интересният сорт шарени патладжани. 

Тсаконики ще ви зарадва с цилиндрични патладжани в пурпурен цвят с бели ивици. Сортът е високодобивен, което ви дава още една причина да го отглеждате през предстоящия сезон – ще получите изобилие от апетитни зеленчуци. 

Вътрешността на патладжаните от този сорт е нежна, с кремав цвят и приятна сладост. 
Тсаконики е подходящ сорт за ранен и средно ранен добив. 

Кога и как се провежда сеитбата на Патладжан Тсаконики?

Ранното засяване се планира в началото на годината още в края на Януари – началото на Февруари. Сеитбата за среден добив се прави в края на Април. Семената се заравят на дълбочина от 1 – 1,5 см в подготвени саксии с подходяща пръст. 
За да покълнат семената трябва да се осигури температура на почвата от поне 16 С градуса. Патладжанът е топлолюбиво растение. Оптималната температура за най-успешна кълняемост на семената е 22 С градуса. Насажденията ще развият пълния си потенциал при температури около 27 С градуса. Сред основните грижи за патладжана се включва и редовното умерено поливане. При нужда трябва да се предвиди и подхранване с подходящи торове за зеленчуци. 

Засаждането на растенията на местата за отглеждане се препоръчва по схема 70 – 80/30 – 40 см. Растенията са сравнително високи и достигат до около 65 – 70 см на височина. 
Вегетационният период на Патладжан Тсаконики продължава около 75 дни. Растенията от сорт Патладжан Тсаконики се отличават с много добра устойчивост на горещини. 

Вече споменахме за атрактивния вид на Патладжаните Тсаконики – лилав цвят с украска от бели ивици и тънка лъскава кожица. Формата им е автентична – цилиндрична. На големина зеленчуците достигат около 22 – 24 см на дължина и около 6 – 7 см в диаметър. 

Патладжаните Тсаконики са предназначени както за консумиране в свежо състояние, така и за готвене и консервиране. 
В 1 грам семена се съдържат около 180 – 220 броя, а сеитбената норма за  сорта е около 30 – 50 грама на 1 декар. 

Патладжанът е любим зеленчук по цял свят и присъства в кухните на много държави. В България от патладжан се приготвят различни специалитети и салати, като кьополу, пълнен патладжан, пържен и други. 
Родината на патладжана е Азия и по-точно земите на Индия. Най-популярния вид на този зеленчук е с цилиндрична форма и тъмно лилав цвят. Съществуват обаче множество видове патладжан, които се различават по големина, форма и цвят.

Чували ли сте за бял патладжан например? Бихте ли искали да  го опитате или дори отглеждате в градината си? Съществуват дори патладжани обагрени в жълто-оранжево. 
Ползите от консумирането на патладжани също ги правят много важна част от здравословното меню на човек. Съдържат изобилие от фибри, витамини, антиоксиданти, фолиева киселина, фосфор, калий, магнезий и много други. Някои сортове имат характерна горчивина. Най-лесният начин да премахнете тази особеност във вкуса е да нарежете патладжана на шайби и да го посолите обилно със сол. Така подготвения зеленчук трябва да престои малко време докато пусне соковете си, в които се съдържа горчивината. Достатъчно е да изплакнете шайбите и да продължите с приготвянето му в неустоимо ястия. 
 
Сеитбена норма - 30 - 50 гр./дка семена на патладжан шарен

Среден добив - 4 - 5 т/дка

Брой семена в 1 гр. - около 220 бр.

Период на засяване - февруари - март

Схема на отглеждане - 80 х 30 см;

Разфасовки - 1 гр. е предлаганата разфасовка на шарен патлаждан, представени в каталога на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на качествени паркинг елементи и ограничителни ленти за градина.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЛилав, Бял цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив