МЕНЮ
КОШНИЦА

Черно чери семена от Златна селекция Франчи Италия - безколово

Специални семена на черни чери домати безколови от Италия - Домати семена с отлична цена: 4.50 лв.
Черно чери семена от Златна селекция Франчи Италия - безколово
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106124

Опции

Купи

Добавете нещо ново, интересно, екзотично и много апетитно в градината си – Черно чери безколово. Каквото и да кажем за този сорт доматчета ще е малко. Страхотен кисело-сладникав вкус и аромат, интересна визия, перфектен размер за подхапване и сравнително къс период на вегетация са само малка част от причините защо си заслужава да си набавите сортовите семена на Черно Чери, които ви предлагаме от „Севън Сийдс“ ООД. 

Какво всъщност ги отличава от останалите сортове миниатюрни домати?

Основната разлика е в цвета. Плодовете на Черно Чери са кръгли доматчета с средна големина около 14 – 18 грама. Цветът им е в нюанси от тъмно лилаво към черно. Вътрешността им е месеста, обагрена в наситено тъмно червено.
Черно Чери са страхотен избор за ранна реколта. Компактният размер на растенията позволява лесното им отглеждане в кашпи и сандъчета на балкона или терасата. Интересният им вид придава и декоративен ефект в градината, в която растат. 

Как и кога да засеете семена на домати Чери безколови?

Черно Чери се отглеждат от разсад. Най-рано може да стартирате разсада, като засеете семената още в периода края на Януари – края на Февруари.  
Ако искате да получите средно ранна реколта от апетитните доматчета, засейте сортовите семена на чери домати Черно чери през Март. 

Късното доматопроизводство от сорта Чери черно се получава чрез засяване на семената за разсад в края на Април – началото на Май.
Задължително условие за успешната подготовка на разсад от Черните Черита е осигуряване на минимална температура на почвата от 15 С градуса.  

След преминаване на опасността от слани, подготвеният разсад може да се засади на открито в градината или кашпи на балкона. В случай, че изберете да отглеждате чери доматите на редове, спазвайте схемата за разстояние от 35/45 см между всяко растение и 80/120 см между редовете. Черно Чери има сравнително къс вегетационен период. В зависимост от условията продължава между 69 – 80 дни. 

Сорт чери домати Чери черни е индетерминантен сорт домати. Необходимо е да се осигури опора за растенията по време на растеж. Най-лесно това се осъществява посредством колове или чрез конструкции. 
Чери доматите, както и останалите сортове домати имат нужда от много слънчеви часове, за да разгърнат потенциала си. Изберете най-светлите места в градината, за да засадите насажденията и осигурете редовно поливане на растенията.

Наторяването също има голямо значение за изобилната реколта. Възползвайте се от голямото разнообразие от серифицирани торове минерални за зеленчуци, които предлагаме на нашия сайт, за да получите добив, който ще ви смае по количество и качество. 

Защо си заслужава да отглеждате Черно Чери черни чери доматчета?

Освен страхотния вкус и атрактивния вид, черитата имат допълнително качество, което ще ви зарадва. Плодовете растат на групи тип гроздове, които узряват едновременно. За разлика от повечето сортове домати, при черно чери ще откъсвате повече плодове по едно и също време. 

Чери доматите по нищо не отстъпват на обикновените домати от гледна точка на полезност, вкус и изисквания в грижите. 

Черното Чери най-често се консумират в прясно състояние в салати и разядки. Те са идеалният зеленчук за вкусна декорация на ястия и специалитети. Комбинират се перфектно с различни зеленчуци, сирена, млечни продукти, паста, меса и други. 

Искате ли и вие да изпитате удоволствието от похапване на Чери Черно прясно откъснати от стъблото? Набавете си семена от нас сега и стартирайте разсад за мини доматчета. 

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (250 - 350 гр. семена на черен домат чери).

Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар.

Реколта: - 

Период на сеитба: За ранен добив – 20.01-25.02, среден – март, късен – май. 

Период на разсаждане: Март месец.

Схема на отглеждане: 120/40-20 см – колово или безколово в оранжерия от израелски полиетилен многослоен.

Вегетация: От 69 до 80 дни.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЛилав, Черен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив