МЕНЮ
КОШНИЦА

Черни домати семена на сорт Блек фром Тула - много вкусен

Черни домати семена на сорт Блек фром Тула - много вкусен - Домати семена с отлична цена: 2.50 лв.
Черни домати семена на сорт Блек фром Тула - много вкусен

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (75 - 90 бр. семена на черни домати Блек фром Тула има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: За ранно произовдство засейте семената на черните домати през от 20 януари до 25 февруари, за средно 01-30 март и за късно 25 април - 10 май.
  • Период на разсаждане: Готовият разсад се изнася на открито след края на март.
  • Схема на отглеждане: 80-120/35-45 см. Черният домат се отглежда на открито колово.
  • Вегетация: От 70 до 75 дни.
  • Характеристики на плода: Средно едър плод до 160 и 180 грама, кръгъл, кафеникав, приятен сладко - кисел вкус и наситен доматен аромат. 

Екипът на онлайн градински магазин semenata.bg представя от богатия си каталог черни домати семена от сорта "Блек фром тула".

Този екзотичен сорт черен домат е сравнително нов, има освежаващ вкус и необичаен цвят. Доматите от сорта Блек фром Тула имат средна едрина и достигат грамажи от порядъка на 160 до 180 грама. Интересното при тях са необичайните цветове, които варират от тъмен махагон до тъмно кафяво и рязко ги отличават от повечето розови или червени домати, познати на родните зеленчукопроизводители и на потребителите на земеделска продукция в нашата страна.

Още по-интересен и необичаен за ценителите е и техният вкус, който представлява приятен микс на сладост със свежа киселост, съчетани с плътен аромат на истински домат.

Черните доматки "Блек фром тула" са с компактни хабитуси и се отрупват с плод в периода на плодоносенето си. Сортът се цени високо, защото расте свободно във височина и дава неизменно високи добиви при правилно обгрижване на доматените насаждения, поливане и наторяване.

За да засеете един декар производствена площ с черните домати от редкия тип "Блек фром тула", са Ви нужни от 25 до 30 грама сортови семена.

При ранното сеене, то се извършва в оптимални условия в периода през месец януари и месец февруари. При средноранното сеене, то се извършва през месец март. При късното сеене, то се извършва в периода през месец април и месец май.

Разсаждането на готовия разсад от тези черни домати се прави от края на месец март нататък при подходящи температурни и атмосферни условия.

При разсаждането е добре между редовете да се оставя разстояние от 80 до 120 сантиметра, а между отделните растения във всеки отделен ред от 35 до 45 сантиметра, за да се осигури оптимално проветрение и изхранване на доматените насаждения.

Заради атрактивната си и необичайна окраска, черният домат сорт "Блек фром тула" се цени и използва най-често в салати, като салатен дресинг, в луксозните ресторанти, по частни партита и кетърингови услуги.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаКафяв, Черен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив