МЕНЮ
КОШНИЦА

Чери домати за саксия - семена на сорт Вилма с приятен вкус и наситен аромат

Семена на домати за саксия Вилма - балконски вкусен сорт - Домати семена с отлична цена: 1.90 лв.
Няма наличност
Чери домати за саксия - семена на сорт Вилма с приятен вкус и наситен аромат

Опции

Купи

Домашно отгледани зеленчуци на една ръка разстояние дори и да не разполагате с градина... Ако тази идея ви харесва, то от „Севън Сийдс“ ООД ви препоръчваме сортовите семена на вкусни балконски чери домати за саксия, Вилма. Сортът е високодобивен и лесно се отглежда в кашпи и сандъчета на терасата. Често се нарича „Балконско Чери“. 

Растенията остават с компактен размер, което позволява да се отглеждат дори и на малки пространства. Образуват много разклонения, които в периода на плододаване са отрупани с плод. Предназначени са за ранно производство, но с успех може да получите и късна реколта от насажденията ако подготвите разсад по-късно. 

Засейте семената на домати Балконско Чери Вилма в края на Февруари до края на Март на закрито за създаване на разсад. Пригответе работни саксии с подходяща пръст и заровете сортовите семена на плитко – около 1,5 – 2 см дълбочина. Поливайте редовно, за да осигурите постоянна влага в почвата и осигурете постоянна температура над 15 С градуса за успешното покълване на семената. Черитата както и останалите сортове домати предпочитат да растат на слънчево място върху плодородна почва. Балконско Чери Вилма може да се отглежда на открито, в парници или в остъклена тераса. 

Препоръчва се подхранване на растенията с подходящи торове особено ако ги отглеждате в саксии или сандъчета или върху по-бедна почва. 

Засаждането на разсада на открито може да се планира в края на пролетта след стабилно затопляне. Балконското Чери най-често се отглежда в саксии или сандъчета. Ако искате да го засадите в градината, следвайте схемата за разстояние от около 90 – 120 см между отделните редове и от около 40 – 50 см между отделните растения. 

Вегетационният период до узряване на доматчетата е около 80 – 90 дни. 

Реколтата от Балконски Чери Вилма ще ви дари с кръгли червени доматчета с малки размери. На тегло достигат около 15 – 20 грама. Цветът им е наситено червен, а вкусът е много приятен и автентичен. Има характерния аромат на неустоим градински домат и изкушаваща сладост. Обвивката им е сравнително твърда, което помага за съхранението им и транспортирането при нужда. 

Чери Доматчета Вилма са страхотен избор за салатни домати. Консумират се в прясно състояние за приготвяне на салати, гарнитури и други специалитети. Използват се за готвене за ястия като паста, яхнии и други. 

В активния сезон на плододаване, растенията са отрупани с доматчета и имат и декоративен ефект в градината и на балкона. Мнозина градинари съчетават отглеждането на чери домати с различни подправки и листни зеленчуци, които засаждат в същите сандъчета, например босилек, магданоз и много други. 

В 1 грам семена разполагате с 250 – 350 брой. За засаждане на 1 декар площ са нужни около 30 – 40 грама семена.

Чери Доматите имат всички качества и предимства на качествените градински домати.  Мога да се използват като основна съставка за приготвяне на специалитети и салати или да се комбинират с други продукти. Поради малкият им размер Чери Доматите не са подходящи за консервиране. Чери Доматчета Вилма са идеални за създаване на украса на напитки, като коктейли, гарнитури и различни ястия. 

Балконските градини са страхотна идея за създаване на атрактивен зелен кът, където може да отглеждате разнообразие от подправки, зеленчуци и плодове. При нас ще откриете богата селекция от семена, подходящи за създаване на атрактивна градина на терасата. 

Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар.

Период на сеитба: 20.02 – 30.03 на закрито.

Период на разсаждане: 25.03 – 20.04. Навън се изнасят доматитие в саксия след преминаване на опасността от падане на слани.

Схема на отглеждане: В оранжерия, в саксии или сандъчета на балкона.

Вегетация: 80-90 дни.

Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (50 - 70 бр. семена на чери домати се съдържат в опаковката, представена от Севън сийдс ООД).

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/Беритба Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив