МЕНЮ
КОШНИЦА

Циния ниска - семена от кичест сорт Помпон микс на Франчи Италия

Семена на Циния Помпон ниска микс - Циния семена с отлична цена: 3.20 лв.
Циния ниска - семена от кичест сорт Помпон микс на Франчи Италия
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S035811

Опции

Купи

Добавете повече ведро настроение в градината си с пъстри килими от прекрасната Циния. Наситените с цвят растения създават страхотен акцент в алпинеуми, балконски и дворни градини. Семената, които ви препоръчваме за засяване през идващия сезон са микс ниска Циния Помпон (Zinnia Nana Pompon multicolor). 

Симпатичното име на този вид идва от формата на цветовете – обли, гъсти с леко рошав вид наподобяващи помпони. Цинията е известна и с названията „лятно лале“ и „оченце“.  С подходящите грижи и условия Цинията ще ви радва с обилни цъфтежи от началото на лятото до края на есента. Багрите на цветето включват розово, оранжево, червено и бяло. Цинията е нискостеблено растение, подходящо за създаване на акцент или засаждане за впечатляваща цветна туфа, която привлича погледа.

На височина растенията достигат около 40 см. Счита се, че Цинията произлиза от Мексико и за първи път се появява в Европа през 18-ти век. Компактните пъстри цветчета бързо спечелили популярност на Цинията за отглеждане в градини и дори за аксесоари към тоалетите на дамите по това време. 

В какви условия Цинията ниска кичеста Помпон микс ще разгърне целият си потенциал?

Растенията се чувстват най-добре на добре огряти от слънцето места. Цинията не обича теченията, затова изберете кът в градината, който е облян от светлина, но се намира на завет от ветрове и течения. Терасите и балконите също са подходящо място за отглеждане на Циния в сандъчета и кашпи. Изискванията от към почва са семена на Циния Помпон да се засяват в плодородна и оттичаща се почва. 

Цветето има нужда от стабилно подхранване ако почвата е бедна на хранителни вещества. За целта е желателно да добавяте и подходящи торове, които ще стимулират растежа и цъфтежа на растенията. Осигурете редовно поливане на цветето, но избягвайте прекаляване с влагата и подгизване на почвата. Оптималния избор са кисели плодородни почви. Препоръчва се в периода на растеж поливането леко да се намали.

Циния е едногодишно растение по нашите ширини. Най-лесният начин да осигурите пъстрота и красота в градината си е като засеете семената на Циния Помпон за приготвяне на разсад още в началото на годината. Подгответе саксийки с подходяща рохка пръст богата на хранителни вещества и засейте семената  още през февруари. Семената се засяват на дълбочина от около 1,5 см. Поливайте редовно, без да прекалявате и отглеждайте разсада на топло и светло до края на пролетта.

Щом опасността от слани премине, младите растения ще са готови за засаждане на открито в градината. Обикновено това се случва в края на април – началото на май. Ако искате да пропуснете стадия с отглеждане на разсад, изчакайте стабилно затопляне на времето и засейте семена от Циния директно в градината. Растенията трябва да растат на разстояние от около 30 см едно от друго. Имайте предвид тази особеност като засявате семената. 

Отглеждането на Цинията изисква търпение особено в началото. Периодът за покълване на семената зависи силно от температурата на почвата и може да отнеме над 20 дни. Затова мнозина градинари подготвят разсада в топли помещения с температури над 15-18°C градуса.

Циния Помпон е страхотно цвете за впечатляваща украса. Ниските стъбла и обилните цъфтежи на туфите от Цинии често се използват за създаване на почвопокривен пъстър килим в градини и паркове. Цветето е прекрасен избор за цветни кошници, украса на бордюри, алпинеуми и други. Цинията много добре се съчетава и други растения и цветя.

Разфасовка: 3 гр. семена на ниска Циния Кичеста Помпон микс има в опаковка
 

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив