МЕНЮ
КОШНИЦА

Царевица за варене - семена на сорт Гучио F1 - много сладък и добивен

Царевица за варене - семена на сорт Гучио F1 - много сладък и добивен - Царевица семена с отлична цена: 2.20 лв.
Царевица за варене - семена на сорт Гучио F1 - много сладък и добивен

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на царевица за варене Гучио F1 има в опаковка, 100 гр.
  • Норма за сеитба: От 0,800 до 1 килограм за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 05.04. до 15.05. или от 25.06. до 05.07.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На открито, на редове.
  • Вегетация: От 80 до 85 дена.
  • Характеристики на плода: Кочани с дължина около 25 сантиметра, звънцата са златисто-жълти, сладки и крехки.

Онлайн магазинът semenata.bg ще запознае всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели със следващото си предложение - семена на царевица сладка сорт Гучио Ф1 за варене. Любителите на зеленчуковите продукти като цяло, могат да научат от следващите редове повечко за многоприложимата царевица.

Сорт-Гучио Ф1 се характеризира като средно-ранен. Царевичките се славят със своите сладост, крехкост и изключителния си вкус. Зрънцата в образувалите се кочани добиват апетитен жълто-оранжев цвят. Самите зрънца са всъщност тази част от плодовете, която хапваме. Зрънцата, както споменахме са доста сладки, което допринася за ползването им в множество вариации.

Друго ценно при сортовите царевиците е запазването свежестта им за дълъг период след обирането. Подходящи варианти за приготвянето на царевицата са варенето, печенето. Доста удачно е да ползвате зрънцата в разнообразни ястия, предимно салатите.

Бихте могли да комбинирате с други зеленчукови продукти. Можете и да смесите зрънцата и с месни продукти. Използвайте зрънцата според вашите вкусове, в различни гозби. Така ще внесете различен и приятен вкус към тях.

Растящите растения стигат до 170 сантиметра, самите кочани се издължават до около 25 сантиметра. Формите на кочаните са цилиндрични, диаметърът е към 5 сантиметра. Кочаните са плътно обвити.

Вегетационният период на сорт-Гучио Ф1 продължава от 80 до 85 дена.

Царевицата за варене Гучио е не само с отлични вкусови свойства, но и абсолютно полезна храна. В нея се събират множество витаминозни съставки.

Самите зрънца, имайки предвид формата и цвета им, позволяват да ги ползвате в кулинарията и като аранжировка на храната, а не само като част от нея.

Ако сте решили да гледате сорта за варенето Гучио Ф1, бихме могли да ви дадем някои насоки.

На първо време, за сеитбена процедура за 1 дка място, нужни са от 0,800 до 1 килограм семенца. Така ще можете да прецените, какво е необходимото количество за вашето избрано място.

Семенцата бихте могли да засеете през пролетта и през лятото. Периодите са както следва – от началото на пролетния април до средата на топлия май. Другото време за сеитбена процедура е от края на юни до началото на юли. Семенцата на Гучио F1 царевица за варене се поставят на 6 до 8 сантиметра в земята.

Самата сеитбена процедура осъществете чрез директен подход, т.е. не е необходимо да се правят предварително разсади.

На открити пространства направете редове. След което спазете следните разстояния – от ред до следващ оставяйте около 70 сантиметра, от растения до следващо – около 35-40 сантиметра. Така изпробваните условия позволяват на бъдещите растения да се развиват в благоприятна среда. Спазвайки това, шансът за количествена и качествена продукция се увеличава значително.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив