МЕНЮ
КОШНИЦА

Гранулиран тор за хортензии за саксийни и градински видове

Гранулиран тор за хортензии за саксийни и градински видове - Торове за цветя с отлична цена: 7.00 лв.
Гранулиран тор за хортензии за саксийни и градински видове
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0030

Опции

Купи
  • Разфасовка:  1 кг  
  • Продължителост на действие: Около месец с едно наторяване.
  • Приложение и дозировка: При засаждане 15 грама на квадратен метър. При подхранване през летния сезон 15 - 25 грама на квадратен метър. Разфасовката от 1 кг е достатъчна за наторяване на площ от 65 кв. метра.
  • Съдържание:  Aмонячен Азот (N) 5,5%; Фосфорен пентаоксид (P2О5) 8,5% фосфорен пентаоксид (P2O5) разтворим в минерални киселини [5% фосфорен пентаоксид  (P2O5), разтворим в неутрален амониев цитрат и разтворим във вода, 4% фосфорен пентаоксид  (P2O5) разтворим във вода]; Калиев оксид (K2О) 11,5%; Магнезиев оксид (MgО) 4%; Сяра 12%

Търсите подходящ гранулиран тор за хортензии и растения виреещи върху кисели почви? Радваме се, че можете да откриете при нас за любимата си хортензия тор, който е гранулиран, ефективен и лесен за употреба.  

NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12)  е специално разработен за подхранването на хортензии и е част от богатия каталог на нашия онлайн магазин semenata.bg.

Може да се използва за торене, както на хортензия, а също и за азалия, рододендрон, скимия, гардения, ерика, калуна камелия и още ред други цветни видове и растения, виреещи на кисели почви.

Високото съдържание на елементи като магнезия и калия прави тора за хортензии NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) , който е гранулиран, незаменим в подхранването на цъфтящи растителни видове, като ги подпомага да развият едри, ярки, цветни и дълготрайни цветове.

През вегетационния период подхранването с този тор за хортензиите помага за увеличаването на броя цветни пъпки, ускорява цъфтенето и подобрява качествата му.

NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) ) има действие, което продължава до месец с едно наторяване.

Торовете благоприятстват развитието на растенията и подобряват микробиологията в почвите.

NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12)  образува благоприятна хранителна среда, затова е перфектен за почва, която е с дефицит на някои от елементите във формулата или има нужда да бъде заредена с хранителни вещества и подсилена.

В същото време този гранулиран тор подпомага развитието на хортензиите или рододендроните, придава им по-голяма устойчивост по отношение на стресови климатични условия.

Чрез редовното торене, Вие доставяте на хортензията жизненоважни за нея хранителни вещества, които спомагат за правилното развитие на корените, стеблата, листната маса и цветовете.

Хортензиите можете да торите с този гранулиран тор NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) много бързо и лесно.

Подхранвайте хортензиите при пресаждане с 15 – 25 гр. тор за квадратен метър.

За пролетното торене и за лятното подхранване се използват 15 - 25 грама на квадратен метър.

За есенното подхранване са нужни 15 грама на квадратен метър.

За предпочитане е наторяването през горещите летни месеци да става в ранните сутрини или привечер по хладно.

Опитът на специалистите от нашия онлайн магазин semenata.bg сочи, че за засаждането на новите хортензии е добре да се добави NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) в почвата за подобряване на качествата им и, за да се спомогне за правилното развитие на растението.

След засаждане, от ранна пролет до късна есен, тези торове се използват за подхранване през месец, като се следват нормите, указани от производителя или вносителя.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив