МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени холандски семена на домати Мелодия F1 (Кивели F1)

Качествени холандски семена на домати Мелодия F1 (Кивели F1) - Домати семена с отлична цена: 5.00 лв.
Качествени холандски семена на домати Мелодия F1 (Кивели F1)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 бр. семена; 500 бр. семена; 1000 бр. семена;
  • Норма за сеитба: В един декар се отглеждат 2500 - 2700 бр. растения.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба: 15.01 – 25.02, средно-ранна: март, късна: 25.04 – 10.05.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Двуредова формация 80-60/45 см или 90-50/45 см, колово в оранжерии полиетиленови или стъклени.
  • Вегетация: От 100 до 110 дена.
  • Характеристики на плода: Кръгли плодове, 230 - 250 гр. плодове, леко оребрени. Доматите са твърди, не се напукват, зреят дружно, нямат зелен пръстен. Изключителни вкусови качества. Перфектен за прясна консумация.

Екипът на онлайн магазин semenata.bg обогати каталога си със холандски семена на домати Мелодия F1 (Кивели F1). Това е специално селектиран домат от хибридните сортове. При селекцията е постигната една важна особеност, устойчивостта на доматите на ниски температури. Сортът е от ранните, характерното при него е, че стъблото расте неограничено на височина. Отглежда се в оранжерия или в парник от всеки тип, но може и на открито за ранно полско производство.

Сорт Кивели F1 е често избиран и заради устойчивостта си към много от болестите Нематода (Ma/Mi/Mj), Вертицилиум (Va), Тютюнево мозаечен вирус (TоMV), Фузариум (For), спохождащи доматените растения. Както повечето професионални сортове домати, и Кивели F1 (Мелодия F1) е с много висока продукция. Един от най-избираните сортове за производство и износ. Те не се напукват, кожичката им е здрава и апетитна. Лесно се транспортират.

За ранното им производство трябва да засеете холандските семена на домати Мелодия F1 (Кивели F1) в периода от петнадесети януари до двадесет и пети февруари, за средно-ранното производство от началото до края на март, за късното – двадесет и пети април – десети май.

Изваждането навън (ако не ги отглеждате оранжерийно) трябва да направите след края на месец март - април, т.е. след като се уверите, че няма опасност за тях да се попарят от късните слани.

При разсаждането за редовете спазвайте дистанция от 80 до 90 сантиметра, а между самите разсади около 45 сантиметра.

Вегетацията на холандските хибридни домати Кивели F1 продължава между 100 и 110 дена.

Растенията са здрави и стабилни, продукцията зрее равномерно така, че готовите домати се събират за кратък период (при зреене за 20 дни узряват повече от 60% от доматите).

Може да познаете по появяването на червени петна по доматите, че до няколко дни те ще бъдат готови за обиране.

Както се досещате навярно, холандските домати Кивели F1, подобно на останалите сортове домати, се консумира предимно на свежа салата. Пресните домати са апетитни, вкусни и сочни. Лесно може да намерите приложение на домата, освен в прясно състояние. Най-често се използва за приготвяне на сокове и доматени пюрета. Много полезна, лека и вкусна е и доматената супа. Да не говорим, че се приготвя много просто и лесно.

Сорт Кивели F1 не става за сушене, но може да се маринова, въпреки, че не е като типичните консервни домати. Затварянето му в буркани и консерви също е една вариация, която може да използвате.

Много популярни са доматите при приготвяне на пица, може да сложите резени от тях върху пицата, а може и да използвате комбинация от домат и други съставки за направата на сос за пица. Пресните резени я освежават и се получава една добра украса при поднасяне на ястието.

Използвайте холандските домати Мелодия F1 (Кивели F1) и при приготвяне на разнообразни гювечи, мусака, ориз и много други. Той дава аромат и допълва вкуса на храната.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Нематода, Мозаечен вирус (Тютюнево мозаечен вирус или Мозайка)

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив