МЕНЮ
КОШНИЦА

Хибридна царевица семена на Харди F1 (Hardi F1) - двойно захарен сорт

Хибридна царевица семена на Харди F1 (Hardi F1) - двойно захарен сорт - Царевица семена с отлична цена: 3.90 лв.
Хибридна царевица семена на Харди F1 (Hardi F1) - двойно захарен сорт

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 гр. семена на хибридна царевица Харди F1 (Hardi F1), 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 0,800 до 1 килограм за декар площ или от 6500 до 7000 бр. растения на дка.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 05.04. - 15.05. или от 25.06. - 05.07.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На открити площи.
  • Вегетация: Около 75 - 78 дена.
  • Характеристики на плода: Образува плодове с двойна захраност, дължина около 22 - 23 см с по 16 - 18 реда зърна. Цвета на зърната е златиосто - жълт. Изключително сладък сорт, подходящ за прясна консумация и консервиране.

Онлайн магазинът ни Semenata.Shop ще представи на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели поредното си попълнение от зеленчукови продукти. Предложението са професионални семена на царевица с двойна захарност Харди F1 (Hardi F1). Хибридния сорт е популяризиран като ранен. Царевиците, оформящи се върху растенията се отличават със сладостта си и перфектните си вкусови свойства.

Хибридната царевица Харди F1 (Hardi F1) се характеризира със силната си устойчивост на MDMV (Мозайка), Ps (Обикновена ръжда), Et (Северен листен пригор), Bm (Южен листен пригор). 

Предимство за хибридни царевици сладки Харди F1 (Hardi F1) са еднакво образуващите се кочани. Царевичките са дълги около 22 - 23 сантиметра. Това свойство за еднаквост прави сорта търсен от редица родни производители. Ценен сорт е и от търговците, занимаващи се с вносна, износна зеленчукова търговска дейност.

Цветът на зрънцата, съставящи царевицата, е примамлив и апетитно жълт. Особено подходящи са царевиците за консумиране в пресен вид. Разбира се, това не е единствения начин да хапвате царевицата. Бихте могли да ядете царевичните зеленчукови продукти във сварен, печен вид също.

Относно съхраняването на царевичките, бихте могли да ги консервирате. Бихте могли и да запазите за по-дълъг времеви период като замразите.

Доста удачен вариант и ползван често, е ползването на зрънцата в разнообразни салатени изкушения. Съчетанията със зеленчукови продукти са доказан начин за получаване на вкусни, обогатени по вкус гозби. Бихте могли спокойно да комбинирате царевичките и с месни продукти. Какъвто и вариант да изберете, няма да сгрешите, защото царевицата внася характерен и приятен вкус към всяко ястие.

Вегетационният период на Харди F1 (Hardi F1) хибрид продължава 75 - 78 дена. През това време полагайте съответните грижи. Особено през вегетацията царевиците имат нужда от окопаване, оплевяване, редовно поливане. Това е периодът, всъщност, когато бъдещите зеленчукови продукти се оформят и развиват.

Царевичките са изключително полезна храна. Съставът им включва множество витаминозни съставки.

Разпространена в цял свят, царевицата се е доказала като здравословен хранителен продукт. Ползването и в разнообразни ястия затвърдява този факт.

Избирайки супер сладки царевици Харди F1 (Hardi F1), можем да Ви дадем някои насоки за отглеждането им.

Сеитбената процедура за площ – 1 дка се осъществява с 0,800 до 1 килограм семенца. От това бихте успели да прецените какво количество семенца ще са нужни за вашето избрано място.

Засяването бихте могли да направите на два пъти в годината. Пролетта засявайте от началото на пролетния април до средата на топлия май. 

Семенцата поставяйте в земята на 2 до 6 сантиметра. За тази култура не е нужно приготвянето на предварителни разсади. Засява се направо на постоянните избрани места.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив