МЕНЮ
КОШНИЦА

Универсален райграс за дворове и градини

Универсален райграс за дворове и градини
Универсален райграс за дворове и градини

Опции

Купи

Вярно е, че не съществува един вид тревни смески подходящи за всички случаи и терени за затревяване, но продуктът, който ще ви представим силно се доближава до това описание. Препоръчваме ви универсален райграс за дворове и градини. Името на тази комбинация от сортови треви напълно отговаря на качествата на тревния килим, който ще получите. 

Универсалният райграс съдържа перфектно селектирани треви, които имат целта да образуват красива гъста тревна настилка в различни условия. Поддържане на тревните площи не изисква специални умения или техника, които да се различават от стандартните дейности по грижи за градината. Тайната на успех на универсалния райграс е в баланса. Съчетанието от тревните сортове в тази тревна смеска универсална създават възможността да постигнете успех в оформянето на гъста тревна настилка както върху слънчеви места, така и върху терени изложени на частична сянка. Растенията се нуждаят от поне 6 часа слънчева светлина, така че това трябва да се има предвид когато се избира мястото за сеитба. 

Райграс Универсал съдържа треви, които са напълно устойчиви на климатичните условия в България. При осигурени подходящи грижи ще се насладите на зелена красота от равен естествен килим дори през зимата. Сортовете тревни растения имат отлична дълговечност и могат да запазят качествата си в продължение на 10 – 15 години. 

Тревна смес Универсал е много предпочитан микс за затревяване на частни обекти, като градини и задни дворове. Лесното отглеждане на растенията и поддръжка на площите ги прави подходящ избор не само от професионалисти градинари и озеленители, но и от любители, които тепърва трупат опит в затревяване. 

Откъм устойчивост на газене, Тревна смес Универсал притежава средна устойчивост. Тревният килим ще запази целостта си и красотата си при средна степен на газене, например от домашни животни и деца в задния двор. Тревна смес Универсал не се препоръчва за затревяване на места с интензивна степен на утъпкване. Ако търсите решение за този тип терени, при нас ще откриете богат избор от тревни смески за  спорт.

Сеитба на семената

Засяването на семена на универсален райграс за градини и дворове е напълно стандартно и не изисква специални умения. Извършва се през пролетта или есента. Терените трябва да се изчистят и уплевят старателно, а при нужда, могат да се подхранват със специализирани торове. Сортовете треви в микса Универсал виреят най-добре върху песъкливи и песъкливо – глинести почви. Сортовите семена се разпръскват равномерно върху подготвения терен и се покриват с тънък слой почва – максимум 2 см. Прилага се и валиране след засяването, за да се уплътни почвата. Редовното поливане и оптималните температури от 15 – 25 градуса ще предизвикат бързо покълване. Обикновено отнема от 7 до 14 дни. 

Наторяването на тревния килим се прави с комбинирани торове с дълго действие, предназначени за тревни площи. 

Първата коситба на младите растения се извършва когато тревната настилка достигне височина около 7 см. Ежеседмичното косене спомага за сгъстяване и поддържане на тревния килим. Препоръчва се да се коси когато растенията достигнат височина около 3 – 4 см. 

Сеитбената норма при Райграси  Универсал е около 1 кг за засяване на 40 кв. м. терен. 

Райграс смески тревни Универсал се нуждаят от редовно умерено поливане, за да се развиват пълноценно. 

  • Норма за сеитба: 1 килограм универсален райграс е нужен за 40 кв.м.
  • Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10кг

Съдържание:

Пасищен райграс (Lolium perenne ‘BELIDA’) – 30%
Пасищен райграс (Lolium perenne ‘PARAGOM’) – 25%
Пасищен райграс (Lolium perenne ‘TEMPRAN’) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra ‘BOREAL’) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra ‘REVERENT’) – 10%
Ливадна метлица (Poa pratensis ‘BROOKLAWN’) – 5%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив