МЕНЮ
КОШНИЦА

Холандски есенен тор за цветя, овошки, зеленчуци с дълго действие до 4 месеца

Холандски есенен тор за цветя, овошки, зеленчуци с дълго действие до 4 месеца - Торове за домати с отлична цена: 97.49 лв.
Холандски есенен тор за цветя, овошки, зеленчуци с дълго действие до 4 месеца
122.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FF00008

Опции

Купи
  • Разфасовка: Този тор с дълго действие есенен се предлага в развасовка 20 кг (достатъчен за около един декар площ)
  • Продължителност на действие: Около 3 - 4 месеца
  • Приложение и дозировка: Торенето с универсалните есенни торове се прилага от юли месец до февруари или до замръзване на почвата. Използвайте около 17 до 25 кг за декар площ. При торене на овощни дървета, иглолистнии, лозови масиви и храсти разпределете равномерно около корените на растенията, които ще наторите. Ако има възможност е добре да се премеси с горния почвен слой. След това полейте обилно с вода. Торете през 4 месеца за максимален ефект. Може да се използва и през пролетта от март до май. При торене на тревни площи използвайте около 20 кг от торовете за 1,1 дка (1100 кв.м), разпределени равномерно из цялата площ (използвайте торачка за райграс).
  • Съдържание: Азор 12% + фосфор (Р2О5) 5% + калий (K2O) 24% + 2MgO + 0.2Mn + микроелементи.

Специализиран градински магазин Семената Шоп с удоволствие представя един изключително ефективен продукт – универсален есенен тор за подхранване на цветя, декоративни растения, всякакви видове зеленчуци, плодове, овошки, лозя, тревни смески и др.

Есенният минерален тор е произведен в Холандия от дългогодишната компания Mivena и притежава специална гранула, която се разтваря постепенно в продължение на 3 - 4 месеца. През този период торовете отделят оптимално количество хранителни елементи без да форсират растенията, като осигуряват балансирано хранене за дълъг период. В състава му влизат основните азот, форфор и голямо съдържание на калий, което е изключително важно за есенния период, в който зреят плодовете и растенията се подготвят за зимата. Уникалното съчетание м/у азот, фосфор и калий и микроелементи стимулира кореновата система, за да може тя да събере максимално количество запаси за зимния сезон. По този начин растенията стават по-високо устойчиви на измръзвания, засушаване и тежки зимни условия.

Калият играе важна роля, като контролира процесите на събиране и изпарение на вода от растенията. По този начин растенията стават по-сухоустойчиви през зимните месеци, когато не рядко има трайни засушавания. 

Фосфора пък стимулира развитието на кореновата система, която става силна, а от там и растенията са по-устойчиви на неблагоприятни условия.

Универсалните торове са подходящи за всички видове растения – зеленчуци, плодове, тревни площи, всякакви видове дървета и храсти, иглолистни и широколистни видове, едногодишни цветя, лозя, овщни дървета (ябълки, круши, вишни, череши, смокини, праскови, кайсии, нектарини и др.), билки и подправки и др.

Есенният тор универсал е пакетиран в специална здрава полиетиленова опаковка, което го предпазва от влага.

Подхранването с добре балансираните дълго действащи универсални торове помага на растенията да навлязат в зимен покой подготвени - подхранени, с добре развита коренова система, по-сухоустойчиви и по-студоустойчиви.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив