МЕНЮ
КОШНИЦА

Увивен жълт фасул семена на плосък сорт Маравиля де Венеция

Увивен жълт фасул семена на плосък сорт Маравиля де Венеция - Фасул (боб) семена с отлична цена: 2.70 лв.
Увивен жълт фасул семена на плосък сорт Маравиля де Венеция

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 гр. семена на жълт увивен фасул плосък Маравиля де Венеция.
  • Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 01.04. - 15.05.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На дренирана, богата почва и слънчево място, редовно напояване, може да се гледа в близост до царевица, слънчоглед.
  • Вегетация: 70 - 90 дни
  • Характеристики на плода: Жъти плодове (16 - 18 см), с бели семенца, във формата на бъбрек.

semenata.bg ще представи поредното си попълнение - семена на увивен фасул жълт плосък Маравиля де Венеция. Растенията, израстващи от земята са увивни, пълзящи. Италианският сорт е с плосък характер, начинът му на увиване предполага опора, по която да се покатери.

Семето, което предлагаме е с предимството, че е третирано със специален препарат, борещ се с много болести, нападащи различни видове зеленчукови култури, овощни дръвчета, лозя също.

По произход зеленчуковите бобови растения идват от южните американски страни. В днешно време при нас са изключително наложени като култура. Популярността им се дължи и на факта, че бобовите шушулки са ценни източници на протеини. А те от своя страна са изключително важни за нашият организъм.

Увивният жълт плосък фасул бихте могли да отгледате за ранни добиви. Засаждане следва да извършите пролетните месеци. Като почвени условия, семенцата ще се чувстват добре в лека, глнесто-песъчлива почва. Добре би било хранителните вещества в земята да изобилстват.

При положение, че земята е по-бедна, бихте могли да ползвате подходящо подбрани за целта торови смеси.

Обирането на шушулките, би било удачно да правите, преди те да са достигнали до техническата си зрялост. Когато все още са по-млади, тяхната крехкост е по-голяма. Свежестта също е на дневен ред при младите шушулкови зеленчукови растения.

Жълтите бобени шушулки от този сорт не се различават по качества от останалите от семейството. В състава на зеленчуковите бобчета влизат множество минерални съставки. Витаминозните вещества също не отсъстват, а точно обратното.

Имайки предвид важните протеини в състава на тези шушулки, те биват често присъствие в ястията на вегетарианците. Можем да обясним този факт с заместването на месните храни с бобените шушулки, заради протеиновото им изобилие.

Успешно бихте могли да ползвате шушулките в разнообразни храни, съчетавайки ги с други видове зеленчукови продукти. Добър вариант ще бъде и комбинирането на фасула с избрани от вас меса.

За да запазите плода на жълтия увивен фасул и да го съхраните за по-дълги периоди от време, бихте могли да замразите.

Консервирането също е вариант за съхраняване на фасула за зимните студени дни.

Ако изборът ви се е спрял на сорта с красиво име-Маравиля де Венеция, бихте могли да ви дадем някой насоки.

Нормата за сеитбената процедура за 1 дка място е от 8 до 10 килограма. От тези количества ще можете да прецените колко семенца ще са нужни за вашето избрано място.

Засяването на семена от градински фасул Маравиля де Венеция осъществете от началото на пролетния април до средата на топлия май. Това време се характеризира с установяване на постоянно положителни температури. Така семенцата ви ще са предпазени от евентуално падащи слани.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив