МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска Сянка - професионална селекция за сенчести градини

Тревна смес за Сянка цена: 126.49 лв.
Тревна смеска Сянка - професионална селекция за сенчести градини
129.30 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0003

Опции

Купи
 • Опаковка: Тревна смес Сянка се предлага в професионална опаковка от 10 кг.
 • Покривна площ:  Опаковката от 10 кг затревява около 300 – 400 кв. метра. С един килограм тревна смес за сенчести терени се покриват 30 – 40 кв. метра площ.
 • Степен на утъпкване: Слаба степен на утъпкване. Използвайте тревна смес за Сянка за терени, които не са подложени на интензивно натоварване.
 • Време на сеитба: В България тревните семена се засяват обикновено през пролетта (последната седмица на Март до края на Май) или през есента (началото на Септември – края на Октомври). Разбира се тези срокове на сеитба са ориентировъчни. Винаги да се вземат в предвид климатичните условия през съответната година, както и специфичните условия на микроклимата на избраното място.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: Обикновено семената на тревите се засяват до 2 см дълбочина при песъчливи почви, а при глинести и свързани почви, дълбочината е от 0,5 см до 1,5 см. Почвата е добре да бъде с температура От 15ºС до 25ºС.  Не засявайте тревните семена на смеска Сянка при температури под 5ºС.
 • Необходимост от светлина: Тази смеска предпочита сенчести и полусенчести места. Не е подходяща за използване за затревяване на слънчеви и припечливи терени. Макар, че е за сянка, тревните видове изискват поне 4 – 5 часа слънчево греене ежедневно. При затревяване на терени в пълна сянка, няма да има добър декоративен ефект и гъстота. 
 • Поливни условия: Задължително е редовното поливане. През лятото обикновено се нуждае от ежедневни поливки през деня и вечерта. Но все пак това да се случва умерено, понеже чест проблем при преполиване на сенчести участъци е появата на мъх.
 • Необходимост от косене: Направете първо косене на тревната площ при 5 – 8 см височина. Следващите коситби се извършват веднъж на 5 – 7 дни . Не оставяйте тревата да прерастне.
 • Изискване за почвата: Нуждае се от песъклива и добре отцедлива почва. Необходимо е тя да бъде и плодородна – с добър хранителен запас. При бедни почви задължително е да се тори редовно. Тревната смес не е подходяща за затревяване на засолени и глинести почви. Изисква много добър дренаж на терена и отцедливост.
 • Вид на листната петура: Меки и приятни, листата на тези тревни видове са сравнително фини.
 • Изискване към торене: Най-добри резултати се постигат с редовно торене. Обикновено торовете, които сте избрали имат упоменат срок на действие и норми за наторяване на единица тревна площ. Ако имате нужда от съдействие при избора на торове за тревна площ, не се колебайте да се свържете с нас. Заедно можем да направим специализирана сезонна програма за наторяване на Вашата площ.
 • Време за покълване: При осигурени оптимални условия за развитие на тревните видове обикновено семената покълват за около 7 – 14 дена.

За всеки, който търси качествена професионална тревна смеска за сянка, може да разчита на точно такова попълнение в каталога от тревни смески на онлайн магазин Semenata Shop. Представяме Ви 5 компонентна тревна смес за сянка и сенчести терени в разфасовка от 10 кг, подходяща за професионални цели. 

Можете да се възползвате от качествата на този професионален продукт за затревяване на терени, които са засенчени частично, т.е. не попадат в абсолютна сянка. За да разкрие чудесните си декоративни качества и плътност на тревния килим, се нуждае от поне 4 – 5 часа слънчево греене за всяка точка от засенчената площ.

За разлика от тревните смески за слънчеви терени, които могат да понесат частични засушавания, тези предназначени за сенчести участъци се нуждаят от редовно поливане. Силно чувствителни са на засушаване. Освен това имайте в предвид, че тревна смес за сянка има и ниска устойчивост на утъпкване. 

Препоръчваме да използвате професионалния продукт за затревяване на сенчести градини с умерен интензитет на натоварване. Не е подходяща за продължително утъпкване, редовно газене и игри. Ако търсите по-устойчив на газене вариант, изборът е тревна смеска за спорт, но тя е не подходяща за затревяване на сенчест двор.

Засявайки семена на тревна смес за Сянка, можете да постигне прекрасен равномерен тревен килим, който е с много по-фини листенца от тревна смес за сухи терени Сахара. Площите изградени с този професионален вариант за сянка се нуждаят и от редовно косене.

Ландшафтните архитекти и озеленители могат да използват тревна смес за Сянка за затревяване на частни и обществени зелени площи, които имат шарена сянка или са полусенчести.

Смеската за сянка е добър избор за създаване на естествен зелен килим под широколистни дървета, които не формират гъсти корони и осигуряват ажурен участък за затревяване.

Използвайте я и покрай оградите на двора, под не много гъсти асми, засенчени участъци в градината като ъгли и ивици.

Професионална тревна смес за сянка се характеризира с изключителен декоративен ефект и това я прави подходящ избор за затревяване на площи на резиденции, вили, хотелски комплекси, обществени места, домашни градини.

За да се осигури редовното напояване на тревната площ затревена с тревна смеска Сянка е желателно да бъде изградена напоителна система, която най-добре автоматизирано да напоява площта.

Тази професионална немска тревна смес за сенчести градини е с много високо качество и е идеална за употреба от озеленители, но може да се използва и от непрофесионалисти, които търсят професионално решение.

Насладете се на гъст тревен чим с нежен зелен цвят и сравнително фини листа, нежни на допир. За постигане на професионални резултати грижете се за тревния чим с редовни поливки, не пропускайте косене и торете с подходящи торове за трева. 

Видов състав:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 20%
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 10%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 25%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 10%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea) – 35%

Произход: Германия

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСянка
Устойчивост на утъпкванеНиска
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив