МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смес Спорт Про за стадиони и спортни игрища

Тревна смес за стадиони спорт про
Тревна смес Спорт Про за стадиони и спортни игрища
143.70 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0006

Опции

Купи
 • Опаковка: Професионалната тревна смес Спорт Про се предлага в оригинални чували от 10 кг.
 • Покривна площ: С 10 кг могат да се затревят терени от 400 кв. метра. 1 кг е за 40 кв. метра.
 • Степен на утъпкване: Висока степен на утъпкване. Тревна смеска спорт Про е подходяща за затревяване на стадиони, спортни игрища и терени с високо натоварване на газене.
 • Време на сеитба: Пролет и Есен са най-подходящите сезони за затревяване. Обикновено за България, подходящи периоди са края на месец Март до края на месец Май и от началото на Септември до края на Октомври. Съобразете се с местните условия и климатични характеристики.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: От 15ºС до 25ºС , не засявайте при температури под 5ºС. При песъкливи почви сейте до 2 см дълбочина, при глинести и свързани почви - от 0,5 см до 1,5 см.
 • Необходимост от светлина: Тревна смес спорт за стадиони изисква слънчеви терени. При сеитба на сенчести места става рехава и не достига гъстота. Засявайте на слънчеви места.
 • Поливни условия: Приблизителната норма за поливане е около 10 – 15 л/кв.м за денонощие (нормата силно варира според сезона, вида на почвата в градината, падналите валежи и микроклимата на даденото място). Имайте в предвид, че тази професионална тревна смес за стадиони Спорт Про се нуждае от редовни и обилни поливки и не понася засушаване.
 • Необходимост от косене: Първото косене на тревния килим се прави при 5 – 8 см височина. След това косете поне веднъж седмично (през 5 до 7 дни). Необходимо е редовно косене, тревния килим създаден с помощта на тревна смес Спорт Про не понася прерастване. Поддържайте тревата на височина около 3 – 4 см, най-добре с моторна косачка с кош за събиране на окосените треви.
 • Изискване за почвата: Тревните видове понасят леко глинести почви. Най-добре засейте семената на плодородни и песъчливи почви.
 • Вид на листната петура: Текстурата на листата е много фина. Листенцата са приятни на допир и устойчиви на газене. Смеската за тревни килими Спорт Про формира гъст чим, плътен и с луксозно излъчване. 
 • Изискване към торене: Най-доброто решение е да се наторява със специално формулирани бавнодействащи торове за трева. Професионални решения за целогодишно торене можете да откриете в категорията ни с торове за тревни площи. Ако имате нужда от съдействие при избора на тор или тревна смес, можете да се свържете с нас за консултация. 
 • Време за покълване: Между седмица и две е периодът необходим за покълване на тревните семена при осигурени оптимални условия.

За всеки, който търси професионално решение за спортни терени от висок клас предлагаме немска професионална тревна смес Спорт Про. Този висококачествен продукт се използва от озеленителите за създаване на стадиони и игрища за спорт на тревна настилка. 

Изключително луксозно излъчване, формиране на устойчив на газене и тъпчене гъст тревен чим. Продуктът е професионален, но може да се използва от любители за създаване на градини с тревен килим издържащ на натоварване и бърза регенерация при газене.

Специално селектираните тревни видове ще Ви потопят в зелена площ с луксозно излъчване, изискваща редовна поддръжка, но резултата определено си заслужава!

Със спортната смес с райграс можете да затревявате резиденция, частна градина, дворове в затворени жилищни комплекси, зелени площи пред административни сгради, болници, центрове за рехабилитация и летни вили.  

Смеската не е подходяща за затревяване на места, които са на сянка. Този професионален райграс за спорт изисква редовни грижи и поддръжка. Ако търсите вариант на тревна смес, която е за слънчеви места и с по-ниска степен на поддръжка, разгледайте тревна смес Слънце.

Тревна смес Спорт за стадиони е чудесен избор за хотели и хотелски комплекси, които разполагат с целогодишно поддържане от градинари. Важно е да се осигури редовна поддръжка на тревния чим изграден със смеска Спорт Про, за да се наслаждавате на зелена и гъста морава. 

Ето защо тази смес е добре да се използва в градини, които разполагат с интензивна поддръжка – косене, торене и поливане. Площите затревени със Спорт Про понасят и ниско косене. Най-добре е да се предвиди автоматизирана напоителна система.

Устойчивият на утъпкване и износване тревен килим, който можете да създадете е отлично решение за големи стадиони или спортни терени с по-малки размери.

Листната маса е фина, приятна на допир и същевременно жилава, тревният килим е устойчив на тъпчене.

Тази тревна смес се състои от следните специални сортове треви:
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 30%
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 20%
Ливадна метлица  (Poa pratensis) – 20%
Ливадна метлица  (Poa pratensis) – 15%
Ливадна метлица  (Poa pratensis) – 15%

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце или полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив