МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смес Слънце за затревяване на слънчеви терени

Тревна смеска за слънце цена: 117.49 лв.
Тревна смес Слънце за затревяване на слънчеви терени
125.70 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0004

Опции

Купи
 • Опаковка: Тревна смес Слънце се предлага в опаковка от 10 кг семена.
 • Покривна площ:  С 10 кг се затревяват до 400 кв. метра терени. 1 кг стига за 35 – 40 кв. м.
 • Степен на утъпкване: Немска тревна смес Слънце има средна степен на газене. За слънчеви терени, но с висока степен на утъпкване може да изберете тревна смеска Спорт.
 • Време на сеитба: Семената на тревните смески се засяват през пролетта (края на Март - Май) или през есента (Септември – Октомври). Имайте в предвид, че сроковете са ориентировъчни. В зависимост от географското местоположение на терена и климатичните условия в района, подходящите дни за сеитба могат да варират. Конкретизирането на подходящия период за съответната година се определя на местно ниво. Например има години, когато в гр. София условията са позволявали сеитба на тревни семена и в ноември месец, но и такива, в които най-рано сеитба се е правила в началото на април.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: Семената на тревните смески се засяват до 2 см дълбочина при песъчливи почви, а от 0,5 см до 1,5 см при глинести и свързани почви. Почвата е добре да бъде с температура От 15ºС до 25ºС.  Не засявайте тревните семена на смеска Слънце при температури под 5ºС.
 • Необходимост от светлина: Смеската за Слънце изисква 6 – 7 часа постоянно слънцегреене.
 • Поливни условия: За да разгърне потенциала си напълно и, за да можете да се насладите на отличните декоративни качества на смеската се препоръчва редовно поливане, макар да притежава по-добри сухоустойчиви качества в сравнение с тревна смес за спортни терени. Вие можете да прецените най-добре нужното количество вода спрямо типа почва на мястото, количествата на падналите валежи, климатичните особености и микроклимата. Не поливайте по време на слънцегреене. Тревния килим се напоява или много рано сутрин или след залез. 
 • Необходимост от косене: Първо косене на тревния килим изграден със семена на тревна смес Слънце е добре да се направи на 6 – 7 см. След това поддържайте тревата като косите веднъж на 5 – 7 дена, т.е на около 4 см. Не допускайте прерастване на тревната площ.
 • Изискване за почвата: Песъклива, отцедлива, богата на хранителни вещества почва.
 • Вид на листната петура: Сравнително фина, плътна и зелена. По-фина от тревна смеска Сахара, малко по-едра от листата на тревна смес Спорт. 
 • Изискване към торене Торете със специализирани торове за тревна площ, най-добре с бавноразградима гранула.
 • Време за покълване: При оптимални условия за седмица – две тревната смес покълва. Независимо от сухоустойчивостта си, при засяване на тревните семена, почвения слой се поддържа влажен, за да се стимулира покълването.

Имате слънчев двор и търсите професионално решение за неговото затревяване? С радост Ви представяме точно такъв продукт в нашия онлайн магазин Semenata Shop. Специализираната немска тревна смеска за слънчеви места осигурява отлична покривност върху слънчеви терени. Специалната селекция от тревни видове се адаптира добре и създава плътен чим с добър декоративен ефект.

Ако дворът Ви не се засенчва, а е изцяло на слънце, то тази тревна смес е чудесен избор за Вас. Професионалната тревна смес за Слънце се използва от озеленители и ландшафтни архитекти за затревяване на обществени терени – малки паркчета и градинки пред административни и търговски сгради. Освен това е много подходяща за озеленяване пред хотели и комплекси, удачен вариант за затревяване на градини в заведения, офис сгради и кооперация от жилищен затворен тип. 

Може да се употребява на различни терени, които имат слънчево греене и където може да се осигури интензивна поддръжка от озеленителна фирма или наемни служители специалисти.

За затревяване на частен двор, смеската съща е особено подходяща. Необходимо е да осигурявате регулярно косене, редовно поливане и торене. Грижите за този вид тревна смес за слънце са сходни, както при универсалните тревни смески. 

Специфичното тук е, че тревните видове селектирани в тревния микс не виреят на засенчени участъци и терени в сянка. Предпочитат добре дренирани, отцедливи терени с песъклива структура на почвата, подобно на другите семена на треви.
 
При добро отглеждане и редовни грижи, тази тревна смес формира плътен и красив килим, който има средно фина текстура на листата и много приятно излъчване.

Качествената професионална тревна смеска за Слънце може да се използва и от любители за създаване на красиви зелени градини с висока декоративна стойност.

Ако Вашата градина има смесени участъци, със различна осветеност, може да комбинирате на местата със слънчево греене да използвате тази смес, а на сенчестите – тревна смеска за сенчести терени на същия производител. Ако пък другия участък от градината е на шарена сянка, която се измества, разгледайте варианта за комбиниране с тревна смес Универсал.

При необходимост от съдействие оставаме на разположение, за да Ви помогнем в избора на най-подходящия продукт за Вашия двор от нашия каталог.

Тази професионална тревна смес се състои от следните специални видове треви:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 15%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea) - 40%
Червена власатка (Festuca rubra com.) – 5%
Ливадна метлица (Poa pratensis) – 10%

Произход: Германия

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце или полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив