МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смес Слънце за затревяване на слънчеви терени

Тревна смеска за слънце цена: 117.49 лв.
Тревна смес Слънце за затревяване на слънчеви терени
125.70 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0004

Опции

Купи
 • Опаковка: Тревна смес Слънце се предлага в опаковка от 10 кг семена.
 • Покривна площ:  С 10 кг се затревяват до 400 кв. метра терени. 1 кг стига за 35 – 40 кв. м.
 • Степен на утъпкване: Немска тревна смес Слънце има средна степен на газене. За слънчеви терени, но с висока степен на утъпкване може да изберете тревна смеска Спорт.
 • Време на сеитба: Семената на тревните смески се засяват през пролетта (края на Март - Май) или през есента (Септември – Октомври). Имайте в предвид, че сроковете са ориентировъчни. В зависимост от географското местоположение на терена и климатичните условия в района, подходящите дни за сеитба могат да варират. Конкретизирането на подходящия период за съответната година се определя на местно ниво. Например има години, когато в гр. София условията са позволявали сеитба на тревни семена и в ноември месец, но и такива, в които най-рано сеитба се е правила в началото на април.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: Семената на тревните смески се засяват до 2 см дълбочина при песъчливи почви, а от 0,5 см до 1,5 см при глинести и свързани почви. Почвата е добре да бъде с температура От 15ºС до 25ºС.  Не засявайте тревните семена на смеска Слънце при температури под 5ºС.
 • Необходимост от светлина: Смеската за Слънце изисква 6 – 7 часа постоянно слънцегреене.
 • Поливни условия: За да разгърне потенциала си напълно и, за да можете да се насладите на отличните декоративни качества на смеската се препоръчва редовно поливане, макар да притежава по-добри сухоустойчиви качества в сравнение с тревна смес за спортни терени. Вие можете да прецените най-добре нужното количество вода спрямо типа почва на мястото, количествата на падналите валежи, климатичните особености и микроклимата. Не поливайте по време на слънцегреене. Тревния килим се напоява или много рано сутрин или след залез. 
 • Необходимост от косене: Първо косене на тревния килим изграден със семена на тревна смес Слънце е добре да се направи на 6 – 7 см. След това поддържайте тревата като косите веднъж на 5 – 7 дена, т.е на около 4 см. Не допускайте прерастване на тревната площ.
 • Изискване за почвата: Песъклива, отцедлива, богата на хранителни вещества почва.
 • Вид на листната петура: Сравнително фина, плътна и зелена. По-фина от тревна смеска Сахара, малко по-едра от листата на тревна смес Спорт. 
 • Изискване към торене Торете със специализирани торове за тревна площ, най-добре с бавноразградима гранула.
 • Време за покълване: При оптимални условия за седмица – две тревната смес покълва. Независимо от сухоустойчивостта си, при засяване на тревните семена, почвения слой се поддържа влажен, за да се стимулира покълването.

Имате слънчев двор и търсите професионално решение за неговото затревяване? С радост Ви представяме точно такъв продукт в нашия онлайн магазин Semenata Shop. Специализираната немска тревна смеска за слънчеви места осигурява отлична покривност върху слънчеви терени. Специалната селекция от тревни видове се адаптира добре и създава плътен чим с добър декоративен ефект.

Ако дворът Ви не се засенчва, а е изцяло на слънце, то тази тревна смес е чудесен избор за Вас. Професионалната тревна смес за Слънце се използва от озеленители и ландшафтни архитекти за затревяване на обществени терени – малки паркчета и градинки пред административни и търговски сгради. Освен това е много подходяща за озеленяване пред хотели и комплекси, удачен вариант за затревяване на градини в заведения, офис сгради и кооперация от жилищен затворен тип. 

Може да се употребява на различни терени, които имат слънчево греене и където може да се осигури интензивна поддръжка от озеленителна фирма или наемни служители специалисти.

За затревяване на частен двор, смеската съща е особено подходяща. Необходимо е да осигурявате регулярно косене, редовно поливане и торене. Грижите за този вид тревна смес за слънце са сходни, както при универсалните тревни смески. 

Специфичното тук е, че тревните видове селектирани в тревния микс не виреят на засенчени участъци и терени в сянка. Предпочитат добре дренирани, отцедливи терени с песъклива структура на почвата, подобно на другите семена на треви.
 
При добро отглеждане и редовни грижи, тази тревна смес формира плътен и красив килим, който има средно фина текстура на листата и много приятно излъчване.

Качествената професионална тревна смеска за Слънце може да се използва и от любители за създаване на красиви зелени градини с висока декоративна стойност.

Ако Вашата градина има смесени участъци, със различна осветеност, може да комбинирате на местата със слънчево греене да използвате тази смес, а на сенчестите – тревна смеска за сенчести терени на същия производител. Ако пък другия участък от градината е на шарена сянка, която се измества, разгледайте варианта за комбиниране с тревна смес Универсал.

При необходимост от съдействие оставаме на разположение, за да Ви помогнем в избора на най-подходящия продукт за Вашия двор от нашия каталог.

Тази професионална тревна смес се състои от следните специални видове треви:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 15%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea) - 40%
Червена власатка (Festuca rubra com.) – 5%
Ливадна метлица (Poa pratensis) – 10%

Произход: Германия

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце или полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив