МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска за футболно игрище Спорт представена от Севън Сийдс

Тревна смеска за футболно игрище Спорт представена от Севън Сийдс
Тревна смеска за футболно игрище Спорт представена от Севън Сийдс

Опции

Купи

Затревяване на терени, предназначени за спорт изисква засяване на тревни смеси, които имат потенциала да образуват гъст, устойчив на газене и лесен за поддръжка тревен килим. При нас ще откриете идеалното решение за затревяване на футболни стадиони, спортни игрища, тенис кортове и всякакви места, които са подложени на интензивно утъпкване. Тревна смеска за футболно игрище Спорт, представена от Севън Сийдс съдържа селекция от професионални сортове треви, които впечатляват със своята устойчивост на механично увреждане от газене, тичане, скачане и т. н. 

Тревният килим образуван с тревната смеска за футболно игрище Спорт впечатлява и със своя привлекателен вид на равна, гъста и свежа зелена настилка. Сортовете треви са многогодишни, зимоустойчиви и запазват зеленината си през цялата година – дори по време на най-студените месеци в страната. 

Засяването на семена на този вид райграс за футболни игрища Спорт е една от най-добрите инвестиции, които може да направите за поддръжката на избраните площи. Декоративният вид на тревния килим прави смеската тревна Спорт предпочитан продукт не само за затревяване на спортни терени, но и за естествена украса на всякакви места, като градини на хотели и резиденции, болници и училища, частни дворове и много други.

Важни фактори за успешното поддържане на красив и практичен тревен килим с тревните смески за футбоно игрище Спорт са слънчевата светлина и редовното поливане. 

Сортовете треви, които образуват микса за футболни игрища Спорт са слънцелюбиви. Оптималните условия за отглеждането им съветват да изберете слънчево място с целодневен излаз на слънце. Ако това е невъзможно, трябва да се осигури минималното количество слънчеви часове на ден за растеж на тревите – поне 6 часа. 

Тревният килим се нуждае от редовно поливане, което да е съобразено с особеностите на почвата да задържа влага и климатичните условия. Тревна смеска за футболно игрище Спорт не понасят добре засенчване и промени в поливането, като преполиване и засушаване.

Засяване на семената от райграса за футболни игрища

Продуктът професионална тревна смеска Спорт е много успешен и популярен сред озеленители и любители градинари. Щом веднъж засеете тревен килим с този микс, той ще се превърне в най-предпочитаното ви решение за затревяване на слънчеви терени. 

Най-подходящото време за засяване на семената е пролетта, но може да се приложи с успех и есенна сеитба. Важно е да се извърши когато климатичните температури създават оптималните условия за покълване и развитие на растенията, а именно 15 – 25 С градуса, не по-ниски от 5 С градуса. 

Сеитбата се извършва върху предварително подготвени площи – почистени, разорани, подравнени и наторени. Семената се развиват най-добре върху песъкливи почви, но могат да виреят успешно и върху по-глинеста пръст. 

Начинът на сеитба е стандартен – семената се разпръскват равномерно върху избрания терен, след което се покриват с 1 – 2 см пръст ако почвата е по-лека и песъклива или с 0.5 – 1.5 пръст ако се засяват върху глинеста почва. Валират се за допълнително уплътняване. Нужно е да се поливат редовно, за да се осигури нужната влага за покълване на семената. До две седмици семената на тревната смеска за игрище футболно Спорт ще покълнат. 

Първата коситба на тревния килим се извършва когато растенията достигнат височина около 7 см. Поддръжката се осъществява чрез ежеседмична коситба или когато тревния килим достигне височина около 4 – 5 см.

За наторяване се използват специализирани торове за треви и райграс с дълготраен ефект. 

Сеитбената норма за тревни смески Спорт е 1 кг семена за 30 – 35 кв. м. площ. 

  • Норма за сеитба: С 1 килограм се засява 30 до 35 квадратни метра
  • Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг

Съдържание:

Червена власатка (Festuca rubra sp.) – 20%
Червена власатка (Festuca rubra rubra sp.) – 10%
Пасищен райграс (Lolium perenne sp.) – 15%
Пасищен райграс (Lolium perenne sp.) – 30%
Пасищен райграс (Lolium perenne sp.) – 20%
Ливадна метлица (Poa pratensis sp.) – 35%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив