МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска за тъмно зелена тревна площ в американски стил – Бевърли Хилс (Beverly Hills)

Тревна смеска за тъмно зелена тревна площ в американски стил – Бевърли Хилс (Beverly Hills) - Тревни смески за слънце и суша с отлична цена: 29.95 лв.
Тревна смеска за тъмно зелена тревна площ в американски стил – Бевърли Хилс (Beverly Hills)
25.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: F115065

Опции

Купи

Онлайн център за градината и двора представя една страхотна тревна смеска, с която ще изградите мечтаната изключително тъмно зелена тревна площ в типичния американски стил – Бевърли Хилс (Beverly Hills). 

Тревната смеска е произведена от специален микс треви, които се отличават с фина листна структура и наситен, маслено тъмно зелен цвят, който значително се отличава от стандартните райграси. 

Тревните площи, които са изградени чрез засяване на семена от Бевърли Хилс се отличават с равномерен и плътен тъмно зелен цвят, много гъст тревен килим и впечатляващо излъчване, което се забелязва отдалеч. 

Тревният чим, изграден от тъмно зелената тревна смеска Beverly Hills е средно до високо устойчив на натоварване, въпреки това не се препоръчва при изграждане на стадиони и спортни площадки. В тези случаи препоръчваме засяване на тревни смески за спортни терени. 

Едно от основните предимства на смеската е, че тя притежава и добра устойчивост на високи температури и кратковременно засушаване. Това я прави изключително подходяща за изграждане на тревни площи и в по-топлите райони на страната – Пловдив, Благоевград, Сандански, Хасково, Свиленград и др.

Тъмнозелената тревна смеска Бевърли Хилс се поддържа сравнително лесно. Изисква косене веднъж седмично, редовно поливане и торене с подходящи торове (за по-интензивен цвят вижте нашите предложения за тор за райграс с дълго действие). 

Технически характеристики на тъмно зелена тревна смеска Бевърли Хилс:

Сеитбена норма: С един кг от тревната смеска може да затревите градина или двор с площ до 40 кв.м.

Издръжливост на газене: Тъмнозелената смеска тревна Бевърли Хилс е средна до високо устойчива на натоварване. 

Изложение на терена: Използвайте смеската за изграждане на градини, които са изложени на пряко слънце или са частично засенчени. Този вид тъмно зелени тревни смески се нуждаят от минимум 6 часа слънчево огряване на ден.

Поливане: Поливайте тревната площ редовно особено през летните месеци. Може да издържи временно засушаване.

Косене: Първото окосяване на тревните чимове, които са изградени чрез тревната смеска тъмно зелена Бевърли Хилс се прави на около 7 см. След това косете веднъж на 7 дни и поддържайте височина около 3 – 5 см.

Изискване към почвата: Смеската няма особени претенции към почвените условия. Най-добри резултати дава при отглеждане в/у плодородни и добре оцедливи почви.

Устойчивост на ниски температури: Бевърли Хилс е вечнозелена смеска, която запазва своя тъмнозелен цвят и през зимата. Безпроблемно понася ниските температури във всички части на страната.

Особености на листата: Смеската е с фини листа, които са с интензивно тъмно зелен цвят. Меки и приятни при допир, но доста жилави и издръжливи при натоварване.

Торове: За подсилване на тъмнозеления цвят на тревната смеска се препоръчват специални торове за райграс с дълго действие.

Време за засяване: Засейте смеската в периода от края на Февруари до края на Юли (ако пролетта е по-хладна ако ли не - до Юни). Избягвайте засяване на семето в летните жеги. Благоприятен е и периода от Септември до Ноември.

Дълбочина на засяване: Засейте семето на тъмно зелената смеска тревна на дълбочина около 1 – 1,5 см и задължително валирайте. 

Период за покълване: Семето е с отлична кълняемост и при подходяща влага и топлина (средно 15 – 25 градуса) покълва за около 7 – 14 дни. Сгъстяването на тревата при добро отглеждане е за около 3 – 6 месеца.

Разфасовки: 1 кг и 5 кг

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна, Висока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив