МЕНЮ
КОШНИЦА

Луксозна тревна смеска за сянка и слънце - Sun and Shade представена от Севън Сийдс

Луксозна тревна смеска за сянка и слънце - Sun and Shade
Луксозна тревна смеска за сянка и слънце - Sun and Shade представена от Севън Сийдс
100.74 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0003

Опции

Купи

Професионална тревна смеска Sun and Shade (Слънце и Сянка) има потенциала да се превърне в един от любимите ви продукти за озеленяване на градината. Специално селектираната комбинация от сортове треви в тази тревна смес притежават силна устойчивост и способност да се развиват буйно както в условия на частична сянка, така и на терени изложени на пряко слънце през по-голямата част от деня. 

Предимствата на засяване на тревните смески за Слънце и Сянка са огромни, защото спестяват изцяло планирането и съчетаването на различни сортове треви, за постигане на еднороден гъст зелен тревен килим в цялата градина. Тревните смеси Sun and Shade са продукт на една от най-известните фирми в бранша, а именно, Everist. Качеството на семената, перфектната селекция и лесното им отглеждане правят тревните смески подходящ избор както за професионална употреба от озеленители и ландшафтни архитекти, така и от любители градинари и начинаещи в това хоби. 

Тревните сортове селектирани в смеските Sun and Shade притежават високи декоративни качества благодарение на фината си структура и вечнозелен вид на растенията, дори през зимата. Освен завидна устойчивост на разнообразни климатични условия, тревните смеси Sun and Shade понасят добре и умерен пешеходен трафик. Трябва да се има предвид, че сортовете треви не са специализирани за затревяване на терени с интензивен трафик и спорт, затова смеските се препоръчват за пространства с декоративно предназначение. 

Засяване на семената

Тревните сортове в смески Sun and Shade са изключително подходящи за затревяване на обекти с разнородни терени откъм слънце и сянка. 

Професионалните семена ще образуват красив гъст зелен килим с изравнен вид, който придава спретнатост и хармония в градината. Сортовете не са подходящи за площи изложени изцяло на сянка. Желателно е терените, върху които засявате семената да получават поне няколко часа слънчева светлина на ден, за да може тревният килим да се сгъсти.

Най-подходящите почви за успешното отглеждане на тревни смески Sun and Shade са тези с песъчливо съдържание и изобилие на хранителни вещества. Ако разполагате с по-бедни почви, не забравяйте да подхранвате растенията със специализирани торове за райграс. Особено ефективни са торовете с бавно освобождаване, които имат дълготрайно действие.

Засяването на семената се извършва при оптимални температури от 15 – 25 С градуса. Обикновено най-подходящите климатични условия са през пролетта и есента. Сеитбата се извършва или през Март – Юни или през Септември – Октомври. Действията по засяване не се различават от сеитба на други видове треви. Семената се разпръскват върху добре почистена, подхранена и обработена почва. Покриват се с около 1 см пръст, след което се валират старателно. 

Поливането е много важен фактор за успешното отглеждане на тревните смески. Растенията са от семейство Житни, които образуват мощни корени. Редовното поливане осигурява нужните условия за развитие на растенията, за да разгърнат пълния си потенциал във вида на гъст и атрактивен зелен килим. Покълването на семената отнема между 7 и 14 дни. Първото косене се планира за периода, в който растенията са достигнали височина около 7 см. Последващите коситби се извършват около 1 път седмично, като оптимално може да поддържате тревния килим с височина около 4 - 5 см. 

С 1 кг количество професионални семена ще засеете около 40 кв. м. площ. 

Съдържание:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 20%
Червена власатка (Festuca rubra commutata) – 25%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 30%
Червена власатка (Festuca rubra trichophylla) – 25%

Разфасовки: 5 кг, 10 кг

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив