МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска за сухи места Сюприйм - Landscaper Pro Supreme представена от Севън Сийдс

Тревна смеска за сухи места Сюприйм - Landscaper Pro Supreme представена от Севън Сийдс
Тревна смеска за сухи места Сюприйм - Landscaper Pro Supreme представена от Севън Сийдс
106.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0008

Опции

Купи

Тревни смески за сухи места Supreme (Сюприйм) са перфектен пример как полезното и красивото се съчетават прекрасно в един продукт. Професионалните семена за вечнозелена сухоустойчива тревна смеска издръжлива на натоварване Landscape Pro Supreme са създадени от един от най-известните селекционери на пазара - ICL. Смеските съчетават различни житни сортове треви, които впечатляват с невероятната комбинация от завидна издръжливост на слънце, натоварване и суша и привлекателен външен вид – елегантна структура на листата. Тревните смески за сухи места Сюприйм са идеалното решение за затревяване на терени, които са подложени на интензивно натоварване, ограничено поливане и е нужно да притежават отличен декоративен ефект. 

Тайната за успеха на смеските тревни за сухи места Сюприйм се крие в няколко фактора. 

Смеските съчетават 5 силно сухоустойчиви сорта житни треви, които образуват дълбоки и добре развити корени за по-добра издръжливост на суша и силно слънце. 

Листата им са елегантни и атрактивни, което придава декоративен ефект на тревния килим. 

Друг много важен фактор за успеха на Сюприйм е в специалната патентована технология използвана за осигуряване на допълнителна защита на семената. Технологията Smart Start се използва за създаване на уникална обвивка на семената. Обвивката абсорбира влага от средата и увеличава теглото си над 500 пъти, като оформя предпазен и подхранващ гел около семената. 

Именно тази биоразградима капсула осигурява пълна защита на семената от неблагоприятни условия в средата, като суша. Резултатът е виден веднага – семената покълват бързо, а младите растения израстват здрави и устойчиви. 
Стресът от изменения в средата на практика е елеминиран, което позволява на растенията да развият пълния си потенциал и да оформят гъст зелен килим устойчив на суша, газене и интензивен трафик. 

От какви условия се нуждае тревна смеска Сюприйм за сухи места?

Тревните смеси със страхотна сухоустойчивост и устойчивост на газене са много подходящи за затревяване на спортни площадки, стадиони и други. Тревните сортове в смесите са студоустойчиви и издържат на климатичните условия в България. 

Сюприйм се развива добре на всякакви видове почва. Ако засявате семената върху бедни почви, прилагайте подходящо подхранване със специализирани торове. Сеитбата се извършва следвайки стандартните препоръки за затревяване. Изчаква се времето да се затопли до температури 15 – 25 С градуса преди засяване на семената. Средата на Март до края на Май е най-подходящия период за пролетна сеитба. Есенното засяване се извършва през Септември – Октомври. 

Семената се разпръскват равномерно върху избраните площи. Почвата трябва да е почистена от плевели, изорана и наторена. След засяване на семената, трябва да се покрият с около 1 см пръст и да се валират. 
Поливането е задължителен фактор за успешното покълване и развитие на растенията, въпреки, че сортовете са сухоустойчиви, а семената са обвити в специална обвивка. Не позволявайте засушаване особено през първите седмици след сеитба. Преполиването също трябва да се избягва. 

Покълването на семената на тревните смески за сухи места Сюприйм отнема между 5 – 14 дни.

Откъм условия за светлина, сортовете, включени в смеските се развиват добре на терени иложени на пълно слънце, но понасят отлично и частично засенчване. Необходими са поне 6 часа слънчева светлина на ден за пълноценното развитие на растенията. 

Косенето на тревата започва при достигане на височина около 5 – 7 см. Поддържащите ежеседмични коситби се извършват когато растенията достигнат височина около 4 – 5 см. 
Тревните смеси за места сухи Сюприйм се използват за затревяване на спортни обекти и всякакви площи, които са изложени на пряко слънце и имат по-ограничени възможности за поливане.

  • Норма за сеитба: 1 кг е за до 40 кв.м. (5 кг са достатъчни за затреяване на градина с площ до 200 кв.м)
  • Разфасовка: 5 кг

Съдържание на този модел тревни смески за сухи терени:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 40%
Червена власатка (Festuca rubra sp.) – 20%
Червена власатка (Festuca rubra sp.) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra sp.) – 15%
Ливадна метлица (Poa pratensis) – 10 % (Smart Start)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив