МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска за силна сянка Pineta Verde представена от Севън Сийдс

Тревна смеска за силна сянка Pineta Verde представена от Севън Сийдс
Тревна смеска за силна сянка Pineta Verde представена от Севън Сийдс
34.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: F115091

Опции

Купи

Затревяване на площи с плътнасянка често се счита за „Мисия невъзможна“, защото дори сенколюбивите сортове треви имат нужда от поне няколко часа слънчева светлина, за да образуват гъст тревен килим. С гордост Ви представяме един от най-новите продукти на пазара, който ще преобърне представите ви свързани със затревяване на „трудни“ терени – Тревна смеска за силна сянка Pineta Verde. 

За какви терени е подходяща тази комбинация от сортове треви?

В тревните смески за силна сянка Pineta Verde се съдържат семена на 7 сорта треви, които се развиват успешно върху терени с минимално излагане на слънце. Досега беше почти невъзможно да си представим гъст зелен тревен килим под иглолистни дървета, овощни дървета и лозя, под асма. Специално селектираните сортове, които са включени в тревните смеси за силна сянка виреят отлично върху сенчести терени и по-кисели почви. Именно такива са условията под короните на иглолистни дървета.

Pineta Verde е продукт на реномирания италиански селекционер Франки Сементи. В смеските са добавени семена на 7 сорта житни треви, които притежават отлична устойчивост на сянка и атрактивен вид. 
Смесите тревни за силна сянка са подходящи за терени със средно ниво на утъпкване. Житните треви образуват силна коренова система, на която се дължи и устойчивостта им към неблагоприятни условия. Pineta Verde се отличава и много добра регенеративна способност.

Тревните сортове са студоустойчиви. Отглеждат се с успех в цялата страна и запазват вечнозеления си вид дори през зимата.

Засяване и особености при отглеждане и поддържане на тревна смеска за силна Сянка Pineta Verde

Pineta Verde са тревни смеси специално предназначени за засяване на сенчести места, особено в гори, овощни градини и лозя, под асми. Имайте в предвид, че въпреки сенкоиздръжливостта на видовете, смеската не може да издържи целодневна плътна сянка. За да се сгъсти и развие оптимално е нужно поне 6 часа на ден да бъде огрята от слънцето.  Тревните килими са гъсти, свежи, меки на допир и с наситен зелен цвят. 

Почвите, върху които тревните смеси се развиват най-добре притежават голям запас от хранителни вещества. Желателно е да имат добър дренаж, защото преполиването може да предизвика проблеми и да отслаби растенията. 
Преди сеитбата на семената от тревна смеска за сянка силна Pineta Verde терените се обработват, почистват и окопават. Засяването се извършва чрез равномерно разпръскване на семената върху обработената почва, след което се покриват с 1 см пръст. Валират се веднага след засяване. Желателна стъпка след сеитбата е пръскане на площите против мравки. 

Сортовете треви включени в състава на Pineta Verde са влаголюбиви. Развиват се най-добре при редовно поливане. Преполиването и засушаването трябва да се избягват. 

Кога се извършва сеитбата на семена на тревни смески за сянка силна?

Сеитбата следва стандартните правила за засяване на семена на треви, а именно – планира се за период с температури 15 – 25 С градуса. Климатичните условия през пролетта Март – Юни и есента, Септември – Октомври са най-подходящи за извършване на сеитба. Покълването на семената отнема около 5 – 14 дни.

Подхранването се прави с подходящи торове за райграс трева, които имат и действие против образуване на мъх. 

Косенето на тревния килим Pineta Verde се извършва първоначално при височина на тревите около 7 – 8 см. Поддържащите коситби се правят при достигане на височина около 4 см. В зависимост от сезона, косенето се извършва седмично или веднъж на две седмици. Важна дейност по поддръжката на тревните площи с Pineta Verde е регулярното почистване на падналите иглички от дърветата, за да се предотврати образуването на плътен слой, който действа задушаващо на тревите.

  • Норма за сеитба: С 1 кг семена на смеска за сянка с покриват до 40 кв. м зелена площ.
  • Разфасовка: Тревна смеска за силна сянка Пинета Верде се предлага в разфасовка 1 кг и 5 кг.

Съдържание:

Lolium perenne L. Var. CAPRI 20%
Poa nemoralis L. Var. ENHARY 10%
Poa trivialis L. Var. DASAS 30%
Festuca Rubra L. Var. CORAIL 10%
Festuca ovina L. Var. RIDU 10%
Festuca commutata L. Var. CASANOVA 10%
Festuca tricofilla L. Var. SAMANTA 10

 

Тревни смески
За слънце или сянкаСянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив