МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска за подсяване и обновяване на тревни площи

Тревна смеска за подсяване с райграс
Тревна смеска за подсяване и обновяване на тревни площи
19.95 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: F011502

Опции

Купи
 • Опаковка: Тревна смес за подсяване и обновяване на тревни площи се предлага опакована в оригинални кутии и чували от по 1 и 5 кг семена.
 • Покривна площ:  С един кг се покрива площ от 35 – 40 кв.м , а 5 кг стигат за 350 – 400 кв. метра.
 • Степен на утъпкване: Смеската има средна устойчивост на газене.
 • Време на сеитба: Тревните семена се засяват обикновено през Пролетта и Есента. Края на Март – Края на Май и началото на септември – края на октомври. В зависимост от климатичните условия посочените срокове могат да варират. 
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: При песъкливи почви тревните семена за допълнителен посев се засяват до 2 см дълбочина, при глинести и свързани почви - от 0,5 см до 1,5 см. Не засявайте под температури под 5 градуса по Целзий. Подходящо е да се сеят семената при температури от 15 градуса до 25 градуса по Целзий.
 • Необходимост от светлина: Нуждае се от поне 6 – 7 часа пряко слънцегреене. Този райграс за подсяване е за слънчеви терени.
 • Поливни условия: Сортовете райграс в тази тревна смеска за подсяване се нуждаят от редовно поливане. Не понасят засушаване. Спрямо количеството валежи и климатичните особености, сезоните и местния микроклимат нормите варират. Обикновено нормата е около 5 – 15 литра за кв. м на ден. Като всяко растение, редовното поливане ще се отрази изключително благоприятно на визията на Вашия тревен чим.
 • Необходимост от косене: Когато тревата достигне 6 – 7 см височина се окосява за първи път. След това веднъж седмично задължително се коси като интервала може да бъде през 5 до 7 дни. 
 • Изискване за почвата: Райграса се развива най-добре върху песъчливи почви с добър хранителен запас. Понася и леко глинести почви. Задължително е да има добра отцедливост. 
 • Вид на листната петура: Листните петури са сравнително фини. Обикновено се сливат с повечето тревни смески, които имат високо съдържания на райграс. Това прави микса изключително подходящ за подсяване на тревни площи, които са били затревени с универсални, спортни смески или с такива за слънце. 
 • Изискване към торене: Най-добър ефект се постига с редовно торене. Използвайте качествени и дългодействащи торове за тревни площи. Най-добре е да разполагате с изготвена програма за торене, която да е адаптирана за всеки сезон и спрямо нуждите на Вашата градина. Ако имате нужда от съдействие при избора на подходящи торове, не се колебайте да се свържете с нас.  
 • Време за покълване: При осигурени оптимални условия, смеската покълва за около 7 – 14 дни.

Онлайн магазин Семената Шоп представя тревна смес за допълнителен посев подходяща за подсяване на съществуващи тревни килими. Съдържанието на професионалната смес е изцяло от райграс, за който е характерно бързо попълване на празните места, оголени петна и рехави участъци.

Тази смес е много подходяща за пролетното и есенното подсяване, което се прави при необходимост от регенерация на тревния чим. Използвайте я за бързо запълване и сгъстяване на участъци, които не са презимували добре и ако моравата се нуждае от цялостно подсяване с цел по-гъст и здрав тревен чим. 

Най-добре е да използвате професионалната смеска от райграс за посев на слънчеви терени. Този вид райграс  не е подходящ за засенчени терени. Професионалният райграс за подсяване е добър избор за допълнителен посев на спортни терени, градини пред хотели, затворени комплекси, резиденции, слънчеви градини пред вили и др. Особено подходящ вариант за допълнителен посев на домашни градини.

Ако след летните жеги сте засушили терена и са се появили жълти петна можете да регенерирате тревния килим с тревна смеска за подсяване с райграс.

Състав на смеската за обновяване и подсяване:

Пасищен Райграс Lolium perenne -  100 %

Разфасовки – 1 кг (за до 40 кв.м) и 5 кг (за до 200 кв.м)

Произход: Италия

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив