МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска с ниска нужда от поддръжка Pro select Low maintenance

Тревна смеска с ниска нужда от поддръжка Pro select Low maintenance
Тревна смеска с ниска нужда от поддръжка Pro select Low maintenance
249.87 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0005

Опции

Купи

Набавете си още сега семена за тревни смески с уникални качества, подходящи за засяване на всякакви терени, включително овощни градини и лозя. Селекцията от тревни сортове, които са добавени в Професионална тревна смеска с ниска нужда от поддръжка Pro select Low maintenance се отличават преди всичко с невероятна устойчивост както на промени в климатичните условия, като суша, силно слънце и засенчване, така и на механично нараняване от газене. 

Предимствата от засяване на такъв тип тревни смески са огромни. За начало – оформянето на красив и много гъст зелен килим. 
Растенияте, които се получават от тревната смеска с ниска поддръжка развиват мощни корени, които спомагат за укрепване на почвата. 

Поради тази причина се използват широто и върху терени, които имат по-висок риск от свлачища. Кореновата система подсилва устойчивостта на почвата и намалява рискът от ерозия.
Професионални тревни смески с ниска нужда от поддръжка Pro select Low maintenance са силно сухо- и студоустойчиви. Те запазват качествата си дори при условия на екстремни горещини или застудявания. Тревните килими остават гъсти и зелени през цялата година. При подходящи условия и поддръжка, тревните покривки могат да съществуват в продължение на над 10 години. 

Към многобройните качества на този професионален райграс ще добавим и лесната им поддръжка от гледна точка на косене. 
Но нека първо споделим съвети за сеитба и отглеждане на професионалните тревни смески Pro select Low maintenance. 

Сортовете треви селектирани в тревните смеси Pro select Low maintenance виреят на различни почви. Те са подходящи за засяване дори върху по-бедни на хранителни вещества терени. Причината затова се крие в способността им да развиват мощна коренова система. След покълване на семената и в интензивния растеж на растенията благоприятните условия на отглеждане с достатъчно влага, топлина и слънце спомагат за развиване на здрава дълбока коренова система. Именно силните корени са причината за голямата устойчивост на промени в климатичните условия, суша и утъпкване. 

Най-подходящото време за сеитба е пролетта в периода Март – Май. Есента също осигурява благоприятните температури около 15 – 25 С градуса, които създават оптималните условия за покълване на семената. Не планирайте сеитба през месеците, в които се очакват температури от под 5 С градуса. Семената се засяват на дълбочина от около 1 – 2 см. 

Очаквайте покълването на семената да отнеме до 2 седмици. Задължително трябва да се осигури редовно поливане на засетите площи през първите седмици след сеитба. След пълното израстване на растенията поливането може да се намали. 

Косенето на тревния килим се извършва по-рядко в сравнение с популярните видове райграс

Обикновено площите имат нужда от коситба два пъти в месеца. Височината, която се поддържа е около 4 – 6 см. Сортовете треви в този райграс с ниска нужда от поддръжка растат по-бързо в ширина и по-малко на височина. 

Сеитбената норма на тревните смески е 20 – 25 г. професионални семена за 1 кв. м. площ. 

  • Норма за сеитба: С 10 кг тревна смеска с ниска нужда от поддръжка може да затревите до 500 квадратни метра (20 - 25 гр. семена на кв.м или 1 кг за около 40 кв.м).
  • Разфасовка: 10 кг 

Съдържание:

Червена власатка - Festuca trachyphylla - 50 %

Червена власатка - Festuca rubra rubra - 20 %

Червена власатка - Festuca rubra trachyphylla - 30 %

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив