МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска за двор и градина Финес - Finesse представена от Севън Сийдс

Тревна смеска за двор и градина Финес - Finesse представена от Севън Сийдс
Тревна смеска за двор и градина Финес - Finesse представена от Севън Сийдс
100.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0001

Опции

Купи

Красивите зелени площи с гъст килим от равна лъскава зелена мека трева създават истинска наслада за душата. Трудно ли се отглежда и поддържа подобна настилка от жива трева? В Севън Сийдс и Semenata bg ще ви зарадваме със страхотен продукт, който ще надмине очакванията ви както по получени резултати, така и по лекотата на отглеждане и поддържане.

Семената, които трябва да си набавите са на тревна смеска за двор и градина Финес (Finesse) – професионална луксозна тревна смес за създаване на гъст и атрактивен тревен килим. Качеството на подбраните сортове в състава на смеската е впечатляващо. Растенията образуват фини листа и нежна структура, а създадения гъст тревен килим е с изключително висок декоративен ефект. 

Тревните смески за двор и градина Финес са сред най-предпочитаните семена за затревяване на луксозни обекти, представителни сгради, курорти, висок клас хотелски вериги и други. Голямата декоративна стойност на тревните площи превръщат райграса за дворове Финес в най-подходящото решение при озеленяване на естетически издържани градини. 

Тревните площи имат средна устойчивост на утъпкване, което позволява използването на тревна смеска двор Финес и за затревяване на места със средно ниво на газене, като градини и паркове. 
Сортовете, които участват в тревните смески Финес за дворове и градини растат много успешно при климатичните условия в България. Запазват зелененината си и през месеците с отрицателни температури. Този вид райграси за двор се развиват добре на различна морска височина. С успех може да ги използвате за затревяване на площи около планински хижи и морски курорти. 

Сеитба и оптимални условия за отглеждане на тревна смеска за двор с фини листа Финес

Луксозните смески за двора Финес са съставени от слънцелюбиви тревни сортове. Най-оптимални резултати от отглеждането на растенията ще получите ако изберете слънчеви места за засяването на семената. Сортовете се развиват добре и при леко засенчени условия, но трябва да получават поне 6 часа пряка слънчева светлина дневно, за да се образува гъст и свеж зелен килим с желания луксозен вид. 

Почвите, които осигуряват най-добрите условия за растеж на тревни смески за двор Финес са песъкливи с добър дренаж. 
Тревните насаждения се нуждаят от редовно умерено поливане. Трябва да се избягва прекомерно поливане, което води до подгизване на почвата, както и засушаването, което може да предизвика умиране на покълващите семена и отслабване на растящите млади растения. 

Пролетните температури от 15 – 25 градуса в комбинация с влага осигуряват най-подходящите условия за покълване на семената. Най-често тези температури се наблюдават през края на пролетта – до началото на лятото. Лятна сеитба на дворни тревни смески Финес не се препоръчва, защото високите температури бързо намаляват влагата в почвата. Възможно е да засеете тревните килими с луксозни тревни смески за градина и двор Финес и през есента в периода Септември – Октомври. 

Засяват се по класическия метод – чрез разпръскване на семената върху почвата, покриват се с около 2 см пръст и се валират.

Важна стъпка по създаване на тревен килим със смески Финес е правилното наторяване. Желателно е да се направи подхранване с тор за нова трева след сеитба. Поддържащото наторяване се прави със специализирани качествени торове за райграс с дълготрайно действие. 

Косенето създава така желания ефект от равна и лъскава свежа зелена трева. Първото косене се извършва при достигане на височина от около 7 – 8 см. Последващите коситби се правят при височина около 3 – 4 см. Сортовете треви в тревни смеси Финес понасят добре и много ниското косене с височина около 1.5 – 2.5 см. 

  • Норма за сеитба: От 35 до 40 квадратни метра площ се покриват с 1 килограм семена. 5 кг са за до 200 кв.м.
  • Разфасовки: 5 кг, 10 кг

Съдържание:

Този вид тревни смески за двор с фини листа се състои от следните видове житни треви:

10% Festuca trichophylla (червена власатка специален сорт)
40% Festuca rubra rubra (червена власатка специален сорт)
10% Festuca rubra trichophylla (червена власатка специален сорт)
40% Lolium perenne (пасищен райграс специален сорт)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив