МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионален тор за тревни площи против мъх Landscape Pro Moss Control 18-0-0-Fe

Професионален тор за тревни площи против мъх Landscape Pro Moss Control 18-0-0-Fe
Професионален тор за тревни площи против мъх Landscape Pro Moss Control 18-0-0-Fe
146.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FF00009

Опции

Купи

Поддържането и обгрижването на тревни площи със свеж и гъст зелен килим включва  комплекс от дейности за стимулиране на растежа, превенция на проблеми и третиране на болести и вредители при необходимост. 
Нуждата от редовно поливане на тревните площи често предизвиква неприятен проблем, който потенциално може да наруши вида на тревния килим ако не се третира навреме, а именно, появата на мъх. В „Севън Сийдс“ ООД сме ви подготвили страхотен продукт с голяма ефективност и дълготрайно действие, с който успешно ще се справите с премахването на мъха и възстановяване на увредените участъци. 

Landscape Pro Moss Control е уникален продукт, който действа едновременно като тор за стимулиране на растежа на листната маса и като препарат за борба с мъха. Подходящ е за голямо разнообразие от тревни смеси и сортове треви, включително райграс, всякакви тревни смески за слънце, професионални тревни смески за спорт и други. Landscape Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0-Fe е изключително ефективен за бързо унищожаване на мъха. Тайната за ефективността на продукта е в съдържанието на желязо, което действа безотказно за премахване на мъховете. 

Само няколко дни след третиране на тревните площи ще забележите, че мъха почернява и отмира. Отпадъците от мъха трябва да се отстранят. Обикновено почистването  се извършва ръчно с подходящи инструменти, като гребла или механизирано чрез аератор (вертикулатор). 

Освен желязо, Landscape Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0-Fe съдържа и изобилие от азот. Именно азотът действа като стимулира растежа на надземните части на растенията. Благодарение на действието на тези микроелементи се постига унищожаване на мъха и бързо въстановяване на площите, които са засегнати. В някои случаи може да се наложи подсяване с тревна смеска за възстановяване, за да се постигне възможно най-бързо и ефективно връщане на перфектния тревен килим. 

Landscape Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0-Fe действа в продължение на 6 – 8 седмици. Продуктът се предлага във формата на много ситни гранули, които позвуляват възможно най-добър контакт с мъха и ефективно въздействие по унищожаването му. 

Прилагането на професионален тор за тревни площи против мъх Landscape Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0-Fe е лесно, което го прави подходящ продукт както за професионалисти, така и за любители. Дълготрайното му действие също улеснява поддържането на тревните площи, защото се прилага веднъж на 2 месеца.

Важно е да се спазват препоръките на производителя за торене и концентрация, за да се постигнат оптимални резултати.

Най-подходящият сезон за наторяване с тро против мъх за тревни площи Landscape Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0-Fe е пролетта. Прилагайте препарата в периода февруари – април. Препоръчва се торенето да се извършва след аериране на почвата и прорязване на мъховете. Препаратът се прилага върху целите площи, а не частично само върху засегнатите части. По този начин се получава гъст и свеж тревен килим с наситен и равномерен зелен цвят. 

Торенето с торът за тревни площи против мъх се извършва върху сух терен. Желателно е да използвате продукта върху ниска трева – тоест, след коситба. Гранулите се разпръсват равномерно върху тревните площи. Третирането е по-ефективно при умерени температури на околната среда, затова изчакайте затопляне на времето преди да го използвате. 

След разпръскване на гранулите площите трябва да се полеят обилно, за да се активира действието на тора. 

Важна особеност при използването на тор за тревни площи срещу мъх Landscape Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0-Fe е риска от оцветяване на настилки и елементи от мрамор, бетон, камък и други. Предпазвайте настилките от попадане на гранули върху тях. В случай на попадане на тора в/у настилката изметете и изплакнете бързо и обилно с вода. 

Норма за торене - 15 кг са достатъчни за до 400 кв.м или норма 1 кг за до 25 кв.м

Период на действие - 6 - 8 седмици

Разфасовка - 15 кг е разфасовката на този професионален тор за тревни площи

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив