МЕНЮ
КОШНИЦА

Ефективен тор за трева против мъх - 1 кг за силен и наситен зелен цвят (до 30 кв.м)

Ефективен тор за трева против мъх - 1 кг за силен и наситен зелен цвят (до 33 кв.м) - Торове за трева с отлична цена: 7.00 лв.
Най-продаван
Ефективен тор за трева против мъх - 1 кг за силен и наситен зелен цвят (до 30 кв.м)
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0038

Опции

Купи
  • Разфасовка: Гранулираният тор за трева против мъх на фирма Биопон може да намерите в магазин Semenata Shop в разфасовката от 1 кг.
  • Продължителност на действие: Действието на препарата върху тревното килимче продължава около два месеца.
  • Приложение и дозировка: Този минерален тор е предназначен, за да предотврати и да се пребори с мъха, който се появява по тревните площи. За да предпазите тревичката си от този неприятен вредител, посипете около 30 - 40 гр. гранулиран тор на един квадратен метър тревна площ и полейте обилно с вода. Използвайте препарата през целия вегетационен период на всеки от 7-8 седмици. Не превишавайте посочената доза тор.
  • Съдържание: Този тор съдържа балансирано подбран състав, в който са включите следните елементи - Общ азот (N) – 16,5% [6,2% амонячен азот, 10,3% aмиден азот], Калиев оксид (K2O) – 9%, Сяра (S) – 10% и Желязо (Fe) – 4,5%. Азотът (N) гарантира растежът на тревичката върху местенцата, на които липсва, а Желязото (F) предотвратява появата на мъх.

Представяме Ви гранулиран тор против мъх за трева от Биопон, който ще се превърне в най-добрия Ви помощник в борбата с мъховете по тревните площи. Този иновативен препарат е специално разработен, за да се справи с нежелания вредител и да стимулира правилния растеж и гъстота на тревните килимчета.

Освен гранулиран, нашият първенец е минерален и многокомпонентен тор, с много добре балансиран състав. Химичният елемент Желязо (F) е от особена важност в случая, защото той спира растежа и развитието на какъвто и да е мъх. Заради оптималното си съдържание в тора, тревата Ви ще израстне здрава, без притесненията, че мъхът може да се развие и да я съсипе. 

Наличието на друг химичен елемент в състава, а именно Азотът (N) пък стимулира растежа на тревичката, като по този начин, бързо и ефикасно празните местенца стават зелени

Може да започнете наторяването на тревните площи в ранна пролет и да продължите до ранна есен – от месец Март до месец Септември. 

Трябва да посипете тревичката с нужната доза от тора и след това да полеете обилно с водичка. Действието на тора е много бързо, тъй като е гранулиран и се абсорбира изцяло от почвата.

Ориентировъчната дозировка, от която имате нужда зависи от типа третиране, който искате да извършите.

Ако желанието Ви е да направите наторяване, с цел предпазване от мъх на тревното си килимче, то нужната доза е 30 - 40 г/м2 на всеки 7-8 седмици през целия вегетационен период.

При използване на тора е важно да спазвате очертанията на тревичката, защото при невнимателно разпространяване, препаратът може да доведе до появата на неприятни кафяви петна върху керамични и каменни повърхности, както и върху бетон. При случайно разпространяване на наторяващата консистенция, незабавно измийте мястото с вода, а при поява на петна използвайте разтвор от лимонена киселина.

Съхранявайте препарата срещу мъх в затворени кутии на хладно и сухо място. При употреба, използвайте защитни ръкавици и пазете далеч от деца.

Ако попадне някаква част от препарата в очите Ви, изплакнете мигновенно, а при поглъщане, не се бавете да потърсите спешна медицинска помощ.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив