МЕНЮ
КОШНИЦА

Tор за райграс с дълго действие против мъх Landscaper Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0+Fe (6-8 седмици)

Професионален тор за трева за лятно торене и при стресови условия - Stress Сontrol 16-5-22 - Торове за трева с отлична цена: 118.50 лв.
НОВО
Tор за райграс с дълго действие против мъх Landscaper Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0+Fe (6-8 седмици)
146.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FF00009

Опции

Купи

Специализиран градински онлайн център Semenata Shop добави към своя каталог още един страхотен продукт за професионалисти и любители на перфектните тревни площи – тор за райграс с действие с/у мъхове Landscaper Pro Moss Control. 

Landscaper Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0+Fe е специален тор за подхранване на тревни площи от тревни смески, различни сортове райграс и тревен чим, които имат проблем със системно развитие на мъхове. Съдържанието на желязо в продукта унищожава ефективно и бързо мъховете. В следствие на торенето те почерняват и отмират, като след това следва да бъдат премахнати механизирано чрез вертикулатор (аератор) или с остри градински гребла. 

Предимство на тора е неговата малка гранула, която прави отличен контакт с мъха и действа в продължение на 6 – 8 седмици (до два месеца). 
Landscaper Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0+Fe е с високо съдържание на азот, което мощно стимулира растежа на листната маса и позволява на тревната площ да възстанови бързо празните участъци, получени от развитието на мъховете (за по-бързи резултати след премахване на мъховете добавете тревна смеска за подсяване).

Първите резултати се получават след няколко дни – тревата възвръща свежия, здрав и наситен зелен цвят, а мъховете постепенно почерняват и отслабват.

Използване на тор за райграс с дълго действие против мъх:

Landscaper Pro Moss Control + Fertilizer 18-0-0+Fe има най-добра ефективност порез пролетта след аериране (феруари – април). Чрез аерирането се прорязват мъховете, като част от тях се премахват, а тора може да се разпредели максимално ефективно, за да не позвули тяхното развитие през сезона.

Може да използвате този професионален тор за райграс с дълго действие против мъх и през целия активен сезон в случай на влажни участъци, при които системно се появяват мъхове. 
Торете освен засегнатите места и цялата тревна площ, за да постигнете равномерен и силен зелен цвят на райграса във всички части на двора.

След торене, задължително полейте обилно. Това помага на тора да започне своето действие.

Винаги торете в/у суха трева, като по възможност добавете тора при не много висока трева (след окосяване например).
Избягвайте използване на Landscaper Pro Moss Control тор за райграс с/у мъх с дълго действие при ниски температури и в периоди на засушаване или липса на вода за поливане.

Внимание този тор за трева против мъх съдържа желязо:

При контакт с бетон, мрамор, камък и др. видове естествени дворни настилки има риск от оцветяване. Използвайте внимателно в близост до пътеки и площадки, паркинги и др. В случай, че попадне в/у тях веднага измийте обилно гранулите, за да не се разтвярят в/у настилките.

Технически характеристики

Норма за торене – Около 40 гр. на кв.м (един чувал е достатъчен за около 375 – 400 кв.м)

Разфасовка – 15 кг 

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив