МЕНЮ
КОШНИЦА

Тор за градински, мини и щамбови рози за продължителен цъфтеж

Тор за градински, мини и щамбови рози за продължителен цъфтеж - Торове за цветя с отлична цена: 7.00 лв.
Тор за градински, мини и щамбови рози за продължителен цъфтеж
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0034

Опции

Купи
  • Разфасовка: 1 кг.   
  • Продължителост на действие: До един месец с едно наторяване. 
  • Приложение и дозировка: При засаждане - 30 грама на роза (30 гр. на кв. метър), при подхранване - 30 грама на растение, след периода на цъфтеж се тори с 50 гр. на роза. Опаковката от 1 кг е достатъчна за наторяване на 20 - 30 броя градински рози или мини розички или за 25 кв.метра площ.
  • Съдържание: Азот (N) 12%; Фосфорен пентаоксид (P2О5) 12%; Калиев оксид (K2О) 12%; Магнезиев оксид (MgО) 4%; Други микроелементи (B) 0,04 %, (Cu)* 0,1 %, (Fe)* 0,2 %, (Mn)* 0,17 %, (Mo) 0,01 %, (Zn)* 0,035 %.

Специализираният тор за рози градински, мини, щамбови и за розови насаждения може да бъде поръчан онлайн вече и от богатия каталог на нашия интернет магазин semenata.bg.

Формулата на тези гранулирани торове осигурява отличен баланс на съставки, в който важна роля играят елементи като азотът, фосфорът, калият и магнезият. Този състав позволява подхранването на всички видове рози за около месеца само с едно наторяване.

С торовете за рози на Агрекол се наторяват всички видове розови насаждения като храстовидните, катерливите, щамбови, чаените, мини рози, флорибундата, саксийните, балконските разновидности и градинските рози.

Специалните торове подпомагат обогатяването на цъфтенето на розичките и съдействат за появата на едри, уханни (в зависимост от сорта) и с наситени ярки цветове „цветни чашки“.

Освен това тяхното действие спомага и за по-голямата дълготрайност и свежест на розите след като бъдат отрязани, например за рязан цвят.

С гранулирания тор за градински рози се работи бързо и удобно, имайте в предвид, че само с едно наторяване имате дълготраен ефект, който продължава цял месец.

Тези висококачествени торове подпомагат не само развитието и растежа на розите, но и са от голяма полза за микробиологията и състоянието на наторяваните почви.

Торовете за градински рози и други розовите насаждения  ще ги подпомогнат да са по-издръжливи на заболявания и вредители. Ще ги стимулират, за да бъдат по устойчиви на климатичните промени – студ, жега, суша.

Когато засаждате своите градински рози пролетно или есенно време, е добре преди това да обработите почвите и да ги подхраните със специализирания тор за по-обилен и продължителен цъфтеж на розите.

Със специалните торове за рози се извършва подхранване на растенията по схема, което продължава от ранна пролет до късна есен и се извършва през месец.

Ако наторявате редовно Вашите градински рози, мини и катерливи, ще образуват повече цветни пъпки. Освен стимулиране на цъфтежа, ще удължите и неговата продължителност.

През горещините на лятото наторявайте в ранните сутрини и привечер, когато е по-хладно.

Когато наторявате засадените рози, разпръсквайте тора около стъблата в почвата, без да засягате листната маса. След наторяване полейте добре градинските рози и саксийните.

Когато подхранвате рози при пресаждане, предварително поставете от тора в подготвените дупки и го смесете с почвата. Покрийте корените с почва и полейте с вода.

Дозите, които се използват за подхранване са 30 – 50 гр. на роза. По-ниската доза се използва при засаждане и подхранване по време на цъфтежния период. След всеки цъфтежен период подхранвайте розите с по 50 гр. на растение.

Специалистите от нашия интернет магазин semenata.bg задължително препоръчват тази серия торове и при дефицит на някоя от основните хранителни съставки (азот, фосфор, калий) в почвите.

NPK 12-12-12 (+4MgO) действа мултифункционално при торене с него на розовите насаждения, подхранва ги и им дава възможност да се развият максимално добре и да образуват качествени и многобройни цветни пъпки.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив