МЕНЮ
КОШНИЦА

Мощен тор против пожълтяване на тревата 1 кг (за всякакви видове райграс и жълта трева) - за до 50 кв.м

Мощен тор против пожълтяване на тревата 1 кг (за всякакви видове райграс и жълта трева) - за до 50 кв.м - Торове за трева с отлична цена: 7.00 лв.
Най-продаван
Мощен тор против пожълтяване на тревата 1 кг (за всякакви видове райграс и жълта трева) - за до 50 кв.м
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0044

Опции

Купи
  • Разфасовка: Гранулираният тор против пожълтяване на тревата и райграс от Биопон, който е Вашият най-добър помощник при борбата с жълтите петна по ливадите, се предлага в разфасовка от 1 кг.
  • Продължителност на действие: При превантивно торене, действието на тора продължава около месец, а при третиране на жълти петна по тревичка – около 7-8 седмици.
  • Приложение и дозировка: Приложението на гранулирания тор за тревни площи е насочено срещу пожълтяването на тревните площи. При превантивно торене, се нуждаете от 20 грама гранулирана тор, която трябва да посипете на един квадратен метър тревна площ и след това да полеете обилно с водичка. Препоръчително е да подхранвате 1 път в месеца през целия вегетационен период. Ако употребявате подхранителя, за да премахнете вече появилите се жълти петна, то трябва да посипете 30-50 грама от тора на един квадратен метър тревна площ. Торете на всеки 7-8 седмици отново през целия вегетационен период. Важно е преди да започнете подхранването, да са минали поне два дена след като сте окосили тревичката си. Не превишавайте посоченото количество на тора.
  • Съдържание: В състава на качествения препарат се съдържат следните химични елементи: Общ азот (N) - 7% [5,5% амонячен азот, 1,5% нитратен азот], Фосфорен пентаоксид (P2O5) - 5%, водоразтворим Калиев оксид (K2O) – 8%, oбщ Магнезиев оксид (MgO) - 4,5%, oбщ Серен триоксид (SO3) - мин. 20% [включително 16% триоксид (SO3) разтворим във вода.] и oбщо Желязо (Fe) – 5%.

Представяме Ви високоефективен гранулиран тор за ливади, който се бори ефикасно с пожълтяването на тревичката. Този качествен препарат, поредното дело на признатата фирма Биопон е наличен в нашия онлайн градински магазин в разфасовки от 1 кг.

Гранулираният тор от Биопон има специалното предназначение да предотврати появата на жълти петна по тревната Ви ливада и да ги премахне, при условие, че вече са налични. Причината за тяхната поява е значителната липса на химичните елементи Азот (N) и Фосфор (P) в почвата по време на вегетационния период. Техният дефицит се отразява на качеството на ливадата и така се появява неприятното пожълтяване.

Използвайки гранулирания тор от Биопон, Вие снабдявате почвения слой с тези така необходими елементи, които притежават способността да ограничат и предотвратят пожълтяване на тревичката. Азотът (N) и Фосфорът (P) се съдържат в състава на гранулирания тор в лесно усвояващи се форми. 

Преди да се захванете за работа, трябва да сте окосили тревичката си, като е важно да са минали минимум два дена след последното косене. Когато сте готови с тази първа стъпка, трябва да отмерите нужното количество тор, което ще Ви трябва и да го посипете равномерно върху ливадата. След това, полейте обилно с водичка, по този начин гранулираната тор се усвоява мигновено от почвата и се активизират хранителните вещества.

Дозировката, от която имате нужда се определя от вида подхранване, който желаете да извършите.

Ако искате превантивно да наторите тревното си килимче, то количеството тор, което Ви е нужно е 20 грама на един квадратен метър. А подходящият момент за този вид подхранване е 1 път месечно през вегетационния период.

При наличие на жълти петна и за тяхното третиране, нужната доза гранулиран тор е 30-50 грама на квадратен метър. За успешното им премахване, торете тревичката на всеки 7-8 седмици през целия вегетационен период.

Не превишавайте посочената доза на тора, защото ако го направите, вероятността да съсипете тревичката Ви е голяма.

Торете само върху тревната площ, защото ако някаква част от наторяващата субстанция попадне върху бетон, керамични или каменни елементи може да се появят неприятни кафяви петна. Ако препарата се озове върху такъв вид повърхност, не се бавете, а измийте обилно с вода. При вече появили се петна, използвайте разтвор на лимонена киселина.

Съхранявайте наторяващия препарат в плътно затворен съд на хладно и сухо място. При употреба винаги се снабдявайте със защитни ръкавици и пазете далеч от деца. 
При случаен контакт с очите, незабавно измийте с водичка, а при поглъщане на някаква част от препарата, не се бавете да потърсите спешна медицинска помощ.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив