МЕНЮ
КОШНИЦА

Специален тор с калий и калций 0.450 мл страхотен ефект при картофи, леща, фасул, соя, кореноплодни, ябълка

Специален тор с калий и калций 0.450 мл страхотен ефект при картофи, леща, фасул, соя, кореноплодни, ябълка
Специален тор с калий и калций 0.450 мл страхотен ефект при картофи, леща, фасул, соя, кореноплодни, ябълка
6.09 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFG0136

Опции

Купи
  • Разфасовка: Листен тор калий и калций е наличен в разфасовка от 0.450 мл.
  • Приложение и дозировка: Торът Калий - Калций (К/Са) е приложим върху културите картофи, фасул, соя, леща, кореноплодни растения, както и върху плода – ябълка. 
  • Съдържание: В състава на листния тор от Лактофол Калий - Калций се съдържат макро елементите – Азот (N), Дифосфорен пентаоксид (P2O5), Калиев оксид (K2O)  и Серен триоксид. От микро елементите, в този тор се съдържат Мед (Cu), Бор (B), Манган (Mn), Цинк (Zn) и Молибден (Mo).

Присъствието на химичния елемент калций в растенията е от изключителна важност. Той е силно необходим за развитието на кореновата система на растенията, както и за надземната маса.

При недостигът на този важен химичен елемент растенията не успяват да се развият напълно. Листенцата им се завиват надолу и по периферията им се развива некроза, която преминава в кафяв пригор. 

Това недостатъчно количество усвояем калций в почвата, може да се предостави на растенията чрез листно подхранване. 

Листният тор от Лактофол – Калий- Калций е Вашето готово решение за качествено и съвършено добро листно подхранване. Стимулирайки растенията си с този страхотен тор, Вие ще предотвратите всички аномалии, които се случват при дефицитът на тези химични елементи - Калий (K) и Калций (Ca).

Този листен тор е силно препоръчителен при воден стрес, както и при поява на върховно гниете. Както вече описахме, недостига на химичния елемент – калций върху растенията се усеща върху цялостното им развитие и води до унищожение на листата на културите. Когато подхраните растенията си със специализирания тор, Вие ще се оттървете много бързо от този проблем – ще снабдите растенията си с нужната им доза от химичните елементи и ще преодолеете недостига на калций.

Можете да прилагате този тор върху доста видове растения. При зеленчуковите култури, се нуждаете от 100 мл. специализиран листен тор К/Са. По този начин ще предотвратите върховното гниене.

При сочните плодове, като черешите, прасковите, гроздето и сливите, нужната Ви доза тор е 120 мл. Наторяването им с този тор оказва страхотна помощ за оздравяването на ципата им.

При наторяване на картофите, когато се оформя тяхната листна маса, се нуждаете от 80 мл. специализиран тор Калий - Калций от Лактофол. При техният цъфтеж – 100 мл. А след като цъфнат – 160 мл.

Подхранването при фасула, лещата и соята се случва, когато се появи 3-5 същински лист. Тогава имате нужда от 80 мл тор. При следващо подхранване след 15-20 дни нужната Ви доза е 120 мл. 

Кореноплодните растения са подходящи за торете, когато се оформи листната им маса, а нужното количество тор е 80 мл. При следващото наторяване, което следва да е след  20-25 дни се нуждаете от 120 мл. Ябълките наторявайте при нараснали плодове с 120 мл листен тор К / Са от Лактофол.

Можете да откриете Листния тор от Лактофол К/Са в нашия онлайн магазин, в разфасовката от 0.450 мл. и да се сдобиете с него мигновенно.

Торове
Вид торовеЛистни торове, Течни торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив