МЕНЮ
КОШНИЦА

Тор за иглолистни против покафеняване на иглите - за по-плътен зелен цвят и растеж

Тор за иглолистни против покафеняване на иглите - за по-плътен зелен цвят и растеж - Торове за храсти и дървета с отлична цена: 7.00 лв.
Най-продаван
Тор за иглолистни против покафеняване на иглите - за по-плътен зелен цвят и растеж
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0039

Опции

Купи
  • Разфасовка: Гранулираният тор от Биопон срещу покафеняване на листенцата при иглолистните растения се предлага в разфасовката от 1 кг.
  • Продължителност на действие
  • Приложение и дозировка: Този стимутор е специално предназначен, за да помогне при покафеняване на игличките на вечнозелените растения (туя, кипарис, лъжекипарис, хвойна, бял бор, ела, смърч, сребрист смърч, черен бор, черна мура, бяла мура, кавказка ела, пиния и мн.др.). Подхранването с гранулирания тор е лесно, като първо трябва да поръсите нужната доза от подхранителя около растението, което има нужда от третиране, да смесите гранулките с горния почвен слой и да полеете обилно с вода. Дозировката, от която се нуждаете зависи единствено от височината на растението. При растение, с височина до 1 метър, необходимата доза е 25 гр. тор на един квадратен метър, от 1 до 2 метра височина - 50 гр./м2, от 2 до 5 метра - 100 гр./м2 и при растение, което има големината над 5 метра, подходящата доза е 150 гр. на един квадратен метър. Не употребявайте повече доза тор, отколкото е посочено! Наторявайте вечнозелените дръвчета и храсти на всеки 2 седмици по 3-4 пъти, в периода от месец март до ноември.
  • Съдържание: В състава на гранулирания тор Биопон, насочен специално към защитата на иглолистните дръвчета и храсти от покафеняването на игличките им се съдържат химичните елементи Магнезиев оксид (MgO) – 15% и Сярен триокис (SО3) – 28%. Тяхното специално съотношение снабдява растенията с необходимите хранителни вещества.

Представяме Ви гранулиран тор за иглолистни от Биопон, насочен специално, за да се грижи за иглолистните растения и да предотврати покафеняването на игличките им. Този висококачествен препарат ще заздрави растенията Ви и ще им върне обратно сочно зеления цвят. Може да го откриете в нашия онлайн магазин, в опаковка от 1 кг.

Вечнозелените растения допринасят за красотата и свежестта на всяка градинка, тераса и като цяло на всяко място, където са позиционирани. Най-неприятното нещо, което може да се случи на иглолистните дръвчета и храсти е зеленият им цвят да се промени. 

Основната причина за това неприятно стечение на обстоятелствата е липсата на нужните хранителни субстанции за растението в почвата. В такъв случай, трябва да снабдите дръвчето или храстчето си с тези необходими вещества. Най-ефикасният начин, по който може да го направите, е чрез добър подхранител. 

Биопон гранулиран тор за иглолистни дръвчета и храсти е Вашето търсено решение. Причините са няколко:

Първата, е че торът е гранулиран, което означава, че много бързо и ефикасно се абсорбира от почвата. По този начин, всички елементи и вещества, които съдържа в себе си достигат мигновенно до растението.

Другата са оптималните дози на химичните елементи Сяра и Магнезий в състава на тора, като тяхното специално съотношение снабдява вечнозелените растения с нужните им хранителни вещества. Заради това, покафеняването на игличките изчезва, което е и желаният ефект.

За да успеете да се справите при възникване на такава ситуация, започнете наторяването на иглолистните дръвчета и храсти при първи появи на покафеняване.

Трябва да посипете наторяващата субстанция около дръвчето или храстчето и да разбъркате гранулите с горния почвен слой. Когато сте готови с тези две стъпки, полейте обилно почвата. По този начин нужните хранителни вещества ще достигнат незабавно до растението.

Дозировката, от която се нуждаете зависи главно от големината на растението, което ще наторявате.

Ако то достига до 1 метър, то количеството тор, което Ви трябва е 25 грама на един квадратен метър. 

При растение с големина от 1 до 2 метра, нужната доза тор е 50 грама отново на един квадратен метър.

От 2 до 5 метра височина на растение - 100 г/м2.

И ако дръвчето или храстчето надминава 5 метра - 150 гр./м2.

Не превишавайте посочената доза тор, защото ако го направите съществува голяма вероятност да съсипете растението си.

Подходящият период, в който може да наторите иглолистните дръвчета и храсти е от ранна пролет до късна есен, по конкретно от месец Март до месец Ноември.

За най-добри резултати подхранвайте растенията си  в този период на всеки 2 седмици по 3 до 4 пъти.

В някои ситуации, покафеняването на игличките не е причинено от липсата на хранителни вещества, а от неприятния вредител – гъбичките. В тези случай, не трябва да прилагате тор, с който да лекувате растенията. Нуждаете се от специални химични средства насочени конкретно за защитата от гъбични болести.

Съхранявайте препарата добре прибран на някое хладно и сухо място. Използвайте го далеч от деца и се запасете със защитни ръкавици, когато го употребявате.

При допир до очите с наторяващата субстанция, изплакнете незабавно, а при случайно поглъщане на някакво количество от тора, не се бавете да потърсите спешна медицинска помощ.

 

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив