МЕНЮ
КОШНИЦА

Тор за жив плет - лигуструм, лавровишна, чемшир представен от Севън Сийдс

Тор за жив плет - лигуструм, лавровишна, чемшир представен от Севън Сийдс
Най-продаван
Тор за жив плет - лигуструм, лавровишна, чемшир представен от Севън Сийдс
12.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0050

Опции

Купи

Добре поддържаният жив плет преобразява градините и парковите пространства и ги превръща в спретнати природни кътове с красота и елегантност. Отглеждането и оформянето на жив плет е комплексна задача, която изисква много търпение, постоянство, умения и късмет. 

Растенията, които най-често се използват с тази цел са туя, евонимус, чемшир, пираканта, лигуструм, спирея, лавровишна и други. Всеки вид растение има своите предимства и изисквания към условията на средата и отглеждане. 
Характерно за повечето растения, използвани за жив плет е необходимостта от подрязване и оформяне. Подрязването най-често се прилага 1 или 2 пъти годишно, а при някои видове стига до ежеседмично оформяне. 

Подрязването се извършва основно през пролетта или есента, когато климатичните температури са умерени. Въпреки че придава оформености и добър декоративен ефект, подрязването причинява стрес на растенията, защото отнема част от хранителните им запаси. 

Тази важна особеност при отглеждане на различни вифове жив плет трябва да се има предвид при избора на правилните продукти и схеми за отглеждане. 
С удоволствие ви представяме един от най-предпочитаните продукти за подхранване на жив плет, който ще ви помогне да постигнете набелязаните резултати – Гранулиран тор за жив плет - лигуструм, лавроришна, чемшир и др. Продуктът е част от асортимента на известната компания Biopon. 

Торът за жив плет е с минерален състав и дълготрайно действие. Създаден е специално с цел да стимулира бързото възстановяване на растенията при стрес. В състава на торовете за жив плет (лавровишни, лигуструми, чемшири и др.) преобладават Азот и Калий. 

Прилагането на подходяща схема за подхранване ще ви осигури дълготрайни резултати във формата на подобрен вид на растенията и цялостното им здраве и устойчивост. Листата на живия плет ще бъдат красиви, наситено зелени с оптимален декоративен ефект. 

Тора стимулира сгъстяването на плетовете и подобрява лъскавината на листната маса. 
Насажденията подхранвани с Тор гранулиран за жив плет растат по-бързо и имат отлична устойчивост на болести и вредители. 

Много често живият плет е подложен на климатични условия, като пряко слънце или резки промени в температурата. Редовното подхранване на растенията ги прави по-устойчиви на неблагоприятни климатични промени. 
Сред предимствата на Торовете за жив плет на Biopon са и способността да подобряват микрофлората в почвата около насажденията. 

Кога и как се прилага Минерален тор за жив плет - лигуструм, лавровишна, чимшир, пираканта и др?

Качественият тор за жив плет може да използвате във всички фази на растеж на растенията от ранна пролет до късна есен. Предназначен е за подхранване на листопадни и вечнозелени растения и може да се прилага с успех върху различни видове живи плетове - различни сортове на лигуструма, чемшири, пираканти, атрактивните лавровишни, плетове от футиния и др. Винаги трябва да се спазват препоръките на производителя, за да се постигнат оптимални резултати. 

Гранулирания минерален тор за жив плет има дълготрайно действие. Подхранването ще има ефект в продължение на 2 – 3 месеца преди да е нужно да торите отново. Подходящият период на наторяване е от ранна пролет до късна есен (септември). 

Желателно е разпръскването на гранулите да се извършва през хладната част на деня – рано сутрин или вечер и да се избягва подхранване по време на горещите часове от деня. Торът се разтваря при поливане на растенията и освобождава балансиран състав от хранителни вещества, които им осигурява всички нужни съставки за растеж. 

Гранулите се вкопават в основата на растението като се смесват с пръстта. При засаждане на нов жив плет, тези торове се поставят в подготвената дупка преди поставяне на новото растение. 
Стандартното количество нужно за подхранване на 1 кв.м площ е 20 – 25 грама гранули. 

Технически характеристики на този вид гранулирани торове минерални за живи плетове:

  • Разфасовка: 1 кг.   
  • Продължителост на действие: Два – Три месеца с едно наторяване.
  • Приложение и дозировка: 25 гр./кв.м. При млад жив плет с височина до половин метър - 20 - 25 гр. на квадратен метър. При засаждане на нов жив плет, лигуструм, туя, чимшир 25 гр. на 20 литра почва. Една опаковка от 1 кг е достатъчна за наторяване на 40 кв. метра.

Вижте и нашите предложения за качествени торове за райграс и тревни площи.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив