МЕНЮ
КОШНИЦА

Есенен тор за трева Лактофол Есен със силно подхранващо предзимно действие

Есенен тор за трева Лактофол Есен със силно подхранващо предзимно действие
Няма наличност
Есенен тор за трева Лактофол Есен със силно подхранващо предзимно действие
5.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: FFG0098

Опции

Купи
  • Разфасовка: Есенният тор се предлага в разфасовка 1 кг (35 - 50 кв.м) и 5 (175 - 250 кв.м) кг.
  • Продължителост на действие: До два месеца.
  • Приложение и дозировка: Есенните торове за треви се прилагат за 1 квадратен метър - 20 - 30 грама. 1 кг е достатъчен за 35 - 50 кв.м
  • Съдържание: Азот (N) 26%, Дифосфорен пентаоксид (P205) 4%, Калиев оксид (K2O) 6%

semenata.bg с удоволствие представя комплексен есенен тор за трева на фирма Лактофол. 

Това е специално създаден гранулиран тор, който осигурява на Вашата тревна площ точните съставки, от които тя има нужда през есенния сезон. 

Есенното торене не рядко се подценява. Но то е от изключително значение, за да може тревната площ да се подготви максимално добре за дългите и неблагоприятни зимни месеци. През есента тревата има нужда от подхранване на листната маса, но и от подхранване на кореновата система, в която се съсредоточават нейните резерви за зимния период. 

Различните видове райграси и тревни смески, използвани в затревяването и изграждане на тревни килими спират своето развитие и растеж с падането на температурите под 5 градуса. Но въпреки това процесите на фотосинтеза и жизнените процеси продължават. Както през есента, така и през зимата тревата има нужда от храна, влага и слънчева светлина. 

Чрез есенните комбинирани торове за райграс на Лактофол тревния Ви килим ще успее да се запаси добре за зимните месеци. С този запас тя ще изглежда силна и свежа дори през зимата, нейната коренова система ще бъде по-устойчива на засушаване и ниски температури (каквито са нерядко условията през зимата в България). Освен това пожълтяването на листата след зимния период ще бъде намалено значително.

Предимство на този есенен гранулиран тор е, че позволява на тревата да стартира добре през ранната пролет, още с първите повишения на температурите.
Торът за есенно торене е съставен от азот, фосфр, калий, като основни съставки. Те са добре балансирани и в бързо усвоима форма. 

Използването на торовете от Лактофол е изключително лесно. Разпръснете ги равномерно според описаната доза - 20 - 30 гр. за кв.м и задължително полейте обилно. Добре е торенето да се извърши ден след косене на тревната площ. 

Есенният тор е подходящ за торене на тревни килими, които са по-стари. Ако вашата трева е новозасадена е добре да сте извършили поне  3 - 4 коситби, преди да приложите торене с есенните торове за тревни площи на Лактофол.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив