МЕНЮ
КОШНИЦА

Специализиран тор за домати на гранули, подходящ за зеленчуци като краставици и пипер

Специализиран тор за домати на гранули, подходящ за зеленчуци като краставици и пипер
Най-продаван
Специализиран тор за домати на гранули, подходящ за зеленчуци като краставици и пипер
6.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFG0101

Опции

Купи
  • Разфасовка:  800 гр.  
  • Продължителост на действие: до един месец.
  • Приложение и дозировка: Можете да наторите около 25 кв. метра доматени насаждения с опаковка от 800 гр. Дозата от 50 гр. на квадратен метър е добре да се прилага след присаждане на доматите и другите зеленчуци.
    40 гр. на квадратен метър е дозата, която се спазва след пресаждане на краставиците, подправките, кореноплодите. По време на вегетацията през месец доматите се подхранват с 30 гр. на квадратен метър, а краставиците с 20 гр. (около два-три пъти).
  • Съдържание: Общ азот /12%/, Фосфорен петнаоксид /12%/, Калиев оксид /17%/, Магнезиев оксид /2%/.

Тор за домати и зеленчуци като краставици, пипер, билки, подправки и моркови е едно от най-интересните предложения в богатия каталог на нашия онлайн магазин semenata.bg. Производител на този качествен продукт е една от водещите български компании за производството на торове - Лактофол. Нейните високо качествени торове за доматени насаждения са подходящи за торене и на други зеленчуци.

Тези гранулирани торове на Лактофол, са предназначени специално за торене на домати, притежават висока концентрация на калий, благодарение на което растенията правят по-голям брой цветове. Без значение от кой вид (детерминантен или индетерминантен)  или сорт е доматеното насаждение, можете да го наторите с този гранулиран специализиран тор за зеленчуци.

От своя страна, добре балансираната комбинация на азота фосфора, калия и магнезия, подпомага до огромна степен правилното подхранване на изобилието от цветове на домата. Това пък води до увеличаване на добива от качествени домати при всяка реколта, както и за възможността доматите да бъдат подхранени лесно във всяка фаза от развитието им.

Добре балансираната формула на торовете за домати и зеленчуци от типа на краставиците, пипера, кореноплодите, дори билките и подправките, въздейства положително и на вкуса и аромата на плодовете. Подхранените насаждения, с тези торове на гранули, ще бъдат по-добре стимулирани да развият едри (в зависимост от характеристиките на сорта), ароматични и вкусни плодове с апетитни цветове.

С едно наторяване, подпомагате развитието на зеленчуците (домати, краставици, пипер и др.), като ги подхранвате за период от около месец. Така на земеделците се спестява и ежеседмичното торене, което е трудоемка и съвсем не евтина дейност. Подхранването се налага да се прави по-рядко сравнено с някои други торове със седем до четиринайсетдневно действие например.

Фактът, че торът за домати се произвежда на гранули, от своя страна ги прави подходящи за подхранване на всеки сорт доматени насаждения, а и са лесни за употреба и за съхранение. Добре е да се знае, че когато се садят разсадите, е нужно да се добавят по 50 грама тор на всяко доматено растение (за краставиците 40 гр.),  след което се тори отново чак след четири седмици. 

При наторяване в момента, когато се образуват цветовете на домата, се слагат по 30 грама тор на всяко растение. Според специалистите от нашия онлайн магазин semenata.bg, позоваващи се на богатия си опит, торовете за домати Лактофол, могат да се използват за торене на градински или оранжерийни насаждения с домати.

Освен това с този тор за домати можете да торите чери домати, но също така и по-бутикови растения като доматчета касис, отглеждани в саксии или кашпа. Идеалният тор на гранули за торене на крушовидни домати в саксия или в пластмасови кутии на терасата, в градината и в двора ви.

Торовете подхранват добре всеки сорт домати, които се отглеждат на открито или в оранжерии. Можете да торите и насажденията си с корнишони и краставици, моркови, репи, репички, билки, цвекло, подправки, копър, магданоз, девесил, зеле и други зеленчуци.

 

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив