МЕНЮ
КОШНИЦА

Гранулирани Биопон торове за лозя, асми и всички сортове грозде

Гранулирани Биопон торове за лозя, асми и всички сортове грозде - Торове комбинирани за плодове с отлична цена: 7.00 лв.
Гранулирани Биопон торове за лозя, асми и всички сортове грозде
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0031

Опции

Купи
  • Разфасовка:  1 кг.  
  • Продължителост на действие: Препоръчва се торене два пъти годината - първото направете през март или април и второто през май или юни.
  • Приложение и дозировка: При засаждане използвайте 45 - 60 грама на растение, при подхранване 25 - 45 грама на лоза. В зависимост от възрастта и големината на асмите използвайте по-ниската доза за наторяване на млади лозички, а за по-големите лози използвайте по-високата доза. Тора е гранулиран и се разбърква с горния почвен слой около растенията. Полива се обилно с вода. Опаковката от 1 кг е достатъчна за наторяване на площ от 40 кв. метра лозови насаждения.
  • Съдържание: Общ Азот (N) 5% (3,6% aмонячен азот, 1,4% нитратен азот); Фосфорен пентаоксид (P2О5) 5%; Калиев оксид (K2О) 15%; Магнезиев оксид (MgО) 5%; Серен триоксид (SO3) 27%; Други микроелементи
    oбщо мед (Cu) - 0,01%; oбщ манган (Mn) - 0,1%; oбщ цинк (Zn) - 0,01%; oбщ бор  (B) – 0,01%; общо желязо (Fe) - 0,5%; oбщ молибден (Mo) - 0,001%.

Търсите специализирани торове за лозя и грозде? Представяме Ви гранулираните торове БИОПОН NPK (Ca, Mg, S) 5 : 5 : 15 (2 : 5 : 27) за торене на асми и лози в масиви, които са специализирани минерални торове за лозови насаждения.

Освен това с тези качествени торове можете да торите и дребноплодни растения като мини гроздето, малините, ягодите, къпините, френското грозде, аронията и касиса.

В богатия каталог на нашия онлайн магазин semenata.bg, тези полски торове заемат специално място и са много търсени от клиентите ни, които се занимават с лозарство и имат лози на по-малки площи.

Благодарение на наторяването с торовете за лозя, ще осигурите на Вашето лозе или асми по-интензивен растеж и обилно плододаване.

Благодарение на калия в обогатените торове Биопон NPK (Ca, Mg, S) 5 : 5 : 15 (2 : 5 : 27), лозите ще бъдат стимулирани да образуват по-голямо количество плодове и се увеличава размера на реколтата от добитото грозде.

Успешната формула на специализираните за лозя торове ще подпомогнат лозата да бъде по-силна и издръжлива на неблагоприятни условия. Повишава се студоустойчивостта и сухоустойчивостта в сравнение с растенията, което не са торени.

Тези гранулирани торове за грозде подобряват водния баланс и солевия баланс, както и обема на въглехидрати и по този начин лозите дават по-богати, апетитни и уханни гроздове, които са свежи по-продължително време след като биват отрязани от стеблото.

Сред ценените качества на Биопон NPK (Ca, Mg, S) 5 : 5 : 15 (2 : 5 : 27), е и чисто икономическата полза за лозарите, тъй като с еднократно третиране с тези торове, се осигуряват така нужните основни хранителни съставки за растенията за период от около месец - два.

Фактът, че торовете за лози (асми) са гранулирани, ги прави лесни за съхранение и употреба, бързо разтворими и усвоими от подхранваните лозови насаждения.

Специалистите от екипа на нашия онлайн магазин semenata.bg съветват, когато се засажда лозе, да се използват точно препоръчаните от производителя дози на торене от по около 50 грама тор на растение.

Когато се подхранват лозови насаждения, се използват 25 - 45 грама на квадратен метър и се тори два пъти в годината.

Когато се засаждат дпебноплодни храсти са нужни 45 грама тор на растение.

Когато дребноплодните се подхранват, са нужни 25 грама тор на квадратен метър.

Тези гранулирани торове се използват за подхранване един или два пъти в годината. Най-добрия период за внасяне е март или април месец и като второ наторяване след два месеца (май - юни)

Добре е освен това да се знае, че когато третирате лозите с торовете Биопон NPK (Ca, Mg, S) 5 : 5 : 15 (2 : 5 : 27), това трябва да се прави в меко време през летния период в дни с по-ниски температури – рано сутрин или привечер. След като наторите растенията, полейте обилно с вода, за да започнат да действат по-бързо торовете.

Тези високо специализирани торове са селектирани така, че с тях могат да се третират площи, засадени с всеки сорт грозде, независимо дали е десертен или винен. Можете да наторите и дребноплодните растения, разпространени у нас, като при това наторяването с Биопон торовете за лозя ще ги подхрани отлично.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив