МЕНЮ
КОШНИЦА

Tечна тор за каскадни петунии (сурфинии) 0.5л

Tечна тор за каскадни петунии (сурфинии) 0.5л - Торове за цветя с отлична цена: 4.73 лв.
Най-продаван
Tечна тор за каскадни петунии (сурфинии) 0.5л
5.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0024

Опции

Купи
  • Разфасовка: 0,5 литра
  • Продължителност на действие: До една седмица. 
  • Приложение и дозировка: Разтворете една капачка от течният тор за каскадна петуния в 1 л вода. С така подготвения разтвор се поливат 3 - 4 средно големи саксии или сандъчета за цветя. Наторявайте 2 - 3 пъти седмично особено в периода на цъфтеж. Торовете може да се използват и за листно торене на петунии, но само ако все още нямат цъфтеж.
  • Съдържание: NPK  5,9 : 4,5 : 4,6 с хранителни микроелементи. За всеки хранителен елемент ( % от масата ): общ азот (N) - 5,9%, фосфорен пентаоксид (Р2О5)  - 4,5%, калиев оксид (К2О) - 4,6%. Bодоразтворими xранителни микроелементи: бор (В) - 0.01%, мед (Сu)* - 0.002%, желязо (Fe)* - 0.02%, манган (Мn)* - 0.01%, молибден (Мо) - 0.001%, цинк (Zn)* - 0.002%, / * хелатиран с EDTA /

Тази течна тор за петунии каскадни (сурфинии) представлява изключително ефективен минерален многокомпонентен тор, предназначен специално за подхранване на тези така любими балконски цветя. Идеално определеното количество на азот, фосфор и калий в състава му спомага за обилното цъфтене на каскадната петуния и нейния здрав и свеж външен вид. 

За начина на употреба на вашата течна тор за цветя и каскадни петунии, трябва да знаете, че най-доброто количество като съотношение, което можете да постигнете е с разтварянето на 1 капачка от течността в 1 литър вода. 

Разтворът е добре да използвате три пъти седмично, като с него поливате цветята. Не превишавайте препоръчаните дози, тъй като това може да доведе до разболяване или погиване на цветята. Разклатете опаковката преди употреба и пазете далече от деца. В случай, че част от разтвора бива погълнат - потърсете спешно медицинска помощ. 

Навярно се чудите с какво точнo ще поливате вашите петунии - е, ето и съставът на вашата течна тор за петунии сурфинии: 
ЕО ТОР, разтвор на NPK  5,9 : 4,5 : 4,6 с хранителни микроелементи. За всеки хранителен елемент ( % от масата ):
 - общ азот (N) - 5,9%
 - фосфорен пентаоксид (Р2О5)  - 4,5%
 - калиев оксид (К2О) - 4,6%
Bодоразтворими xранителни микроелементи:
 - бор (В) - 0.01%
 - мед (Сu)* -0.002%
 - желязо (Fe)* - 0.02%
 - манган (Мn)* - 0.01%
 - молибден (Мо) - 0.001%
 - цинк (Zn)* - 0.002%
/ * хелатиран с EDTA /

След като разтворите торът с вода - можете или да полеете своите цветя, или да ги напръскате с него. По време на цъфтежа можете да прекъснете пръскането или да наторявате растението само чрез поливане. 

Произхода на красивите сурфинии (познати още като каскадна петуния) е Япония. Изненадани ли сте? Вероятно да, тъй като днес те се разпростират из цял свят и красят тераси, дворове, балкони. Петуниите са с произход Южна Америка и се селектират в продължение на 150 години до ден днешен. Ако и вие искате да се насладите на красивите цветове на тези две растения можете да помогнете за тяхното по-добро просъществуване и цъфтеж, използвайки течната тор за петунии сурфинии, още това лято.

Торове
Вид торовеТечни торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив