МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествена течна тор за кактус - мощен ефект във фаза на цъфтеж и при растеж

Качествена течна тор за кактус - мощен ефект във фаза на цъфтеж и при растеж - Торове за храсти и дървета с отлична цена: 4.70 лв.
Качествена течна тор за кактус - мощен ефект във фаза на цъфтеж и при растеж
4.19 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0028

Опции

Купи
  • Разфасовка: Минерална течна тор за кактус и сукулентни растения се предлага в разфасовка от 250 мл.
  • Продължителност на действие: След наторяване на кактусчетата с течния тор, неговото действие продължава около една или две седмици.
  • Приложение и дозировка: Може да прилагате наторяващата субстанция върху всички видове кактуси и сукулентни растения. Трябва да разтворите половин или 1 капачка тор в 1 литър вода и в периода от пролетта до есента, да наторявате растенията си с приготвения разтвор. През зимата може да намалите честотата на подхранване до един път на 1 или 2 месеца. Не превишавайте пропоръчаната доза тор. Подхранването може да се случи по два начина: чрез поливане или пръскане.
  • Съдържание: В течната тор за кактусови растения на Биопон, който е с със специалното предназначение да се грижи за кактуси и сукулентни растения се съдържат следните химични елементи - Общ азот (N) – 2, 5%, под формата на Амид, водоразтворим Фосфорен пентаоксид (Р2О5) – 6, 2%, водоразтворим Калиев оксид (К2О) – 6,3% и водоразтворими xранителни микроелементи: Бор (В) - 0.01%, Мед (Сu)* -0.002%, Желязо (Fe)* - 0.02%, Манган (Мn)* - 0.01%, Молибден (Мо) - 0.001% и Цинк (Zn)* - 0.002%. Подходящата дозировка на съдържащите се елементи стимулира богатия цъфтеж на растенията. 

Представяме Ви течен тор за кактуси от признатата фирма Биопон, който има специалното предназначение да осигури висококачествена подхранваща грижа на всички видове кактус и сукулентните растения. Още един минерален тор с течна консистенция от колекцията на Биопон, който ще заздрави и култивира растенията Ви, е наличен в нашия онлайн магазин в разфасовката от 0,5 литра.

Многокомпонентният препарат оказва страхотно влияние върху тези трънливи растения. Той е съставен от перфектно подбрани елементи, които стимулират растежа на кактусите и осигуряват невероятния им цъфтеж.

Кактусът не е растение, което изисква някакви специални грижи. Като всички останали култури, има нужда от светлина, поливане и качествено подхранване.

Самото растение е способно да задържа водичка в почвата си по-дълго време, точно затова не се нуждае от всекидневно поливане. Моментът, в който трябва да го полеете е, когато видите, че почвата му е засъхнала.

Подхранването му трябва да се случва само през вегетационния период, като  наторяването трябва да върви ръка за ръка с поливане. За най-добри резултати е хубаво да наторявате трънливите растения със специализирани за тях торове. 

Точно такъв е и течният тор от Биопон, предназначен за кактуси и сукулентни растения. 

Имате нужда от половин или една капачка течен тор, която да разтворите в 1 литър вода. От пролетта до есента е препоръчително да торите растенията си с изготовения разтвор на всеки 1 и/или 2 седмици. През зимата може да ограничите подхранването до един път в месеца, или един път за два месеца.

Важно е да не превишавате указаната дозировка на течната тор, защото ако го направите, вместо да получите желани резултати, може да разболеете и дори разрушите растението

Начините за торене са два: чрез поливане или чрез директно пръскане на кактусчетата, още наречено и листно подхранване. 

Разклатете течния препарат добре преди да започнете торенето и го използвайте далеч от деца.

При случайно поглъщане на някакво количество от наторяващата субстанция, потърсете незабавно спешна медицинска помощ.

Торове
Вид торовеТечни торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив