МЕНЮ
КОШНИЦА

Течен тор за домати и зеленчуци като краставици, пипер, зеле

Течен тор за домати и зеленчуци като краставици, пипер, зеле - Торове за домати с отлична цена: 8.26 лв.
Най-продаван
Течен тор за домати и зеленчуци като краставици, пипер, зеле
10.19 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0012

Опции

Купи
  • Разфасовка:  1000 мл.  
  • Продължителост на действие: До седмица с едно торене.
  • Приложение и дозировка: Половин капачка от тора се разтваря в един литър вода. Подходящ за листно подхранване и за поливане. Една опаковка от 1000 мл е достатъчна за приготвяне на разтвор от 200 литра вода.
  • Съдържание: Общ Азот (N) 5 %; Фосфорен пентаоксид (P2О5) 4,6 %; Калиев оксид (K2О) 6 %; Други хранителни елементи: 0,01% Бор, 0,002% мед, 0,02% желязо, 0,01% манган, 0,001% молибден, цинк 0,002%.

Онлайн магазин semenata.bg предлага в каталога си специализиран течен тор за домати, краставици и зеленчуци като зеле и оранжерийни сортове.

Тези течни торове се използват за подхранване на зеленчукови насаждения за полско отглеждане и при оранжерийно.

Може да се използва широко от хоби градинарите във всяка зеленчукова градина, където се отглеждат домати и краставици.

Използва се за буквално всеки сорт зеленчук, сред които домат, краставица, пипер, зеле, грах, спанак, морков, тиквичка, както и за оранжерийни зеленчуци от различни сортове.

Действието му продължава седем дни само с едно наторяване и подхранва равномерно зеленчуковите култури.

Течен тор за домати може да се използва от ранна пролет до късна есен. Добре подхранените зеленчуци стават по-сухоустойчиви и устойчиви на климатични промени, дават здрави, по-апетитни, дълготрайни (в зависимост от сорта) и уханни плодове.

Течният тор за домати и краставици е лесно разтворим и бързо се усвоява от почвата и растенията, удобен е за работа и за складиране и има добър срок на годност при употреба дори за следващата година.

Прилагаме и няколко съвета за употреба от специалистите на нашия Онлайн магазин semenata.bg:

- Използвайте от половин капачка за приготвяне на разтвор от 1 литър за поливане, когато се засяват семена или се засаждат разсади на листни видове зеленчуци.

- Използвайте същата доза, когато разреждате кореноплодни или при засяване на техните семена.

- Използвайте го в доза отново половин капачка на литър, когато засаждате разсади на други зеленчуци и засявате семената им.

Добре е да се знае, че торенето, е необходимо да се прави в меко време.

Подходящо е да използвате течния тор за домати и краставици, както при самото засяване на семената, при засаждането на растенията, но също и през целия период на вегетацията.

Качествения течен тор за домати и зеленчуци е подходящ и за листно подхранване. Можете да пръскате листата и стъблата на зеленчуците.

Ако предпочитате варианта за подхранване чрез поливане, то е необходимо да направите отново разтвор от половин капачка на литър вода и да полеете доматите и зеленчуците, които искате да подхраните.

Не забравяйте, че съдържанието на Калий ще помогне на растенията да бъдат по-устойчиви на някои болести и вредители, ще подхрани плодовете и ще спомогне за подобряване на вкусовите им качества.    

 

Торове
Вид торовеГранулирани торове, Листни торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив